Vigtige huskeregler, når du vælger beløb og løbetid

Når du skal låne penge er det ekstremt vigtigt, at du får valgt de rigtige forhold og vilkår. Dem der matcher din indkomst og privatøkonomi. Uden det, kan du ende med at få problemer med de månedlige afbetalinger og have svært ved at klare dig igennem låneperioden.

FINDINO ser derfor nærmere på en række af de huskeregler og råd, du bør tage med dig.

Sådan vælger du dit lånebeløb

1. Rådighedsbeløb større end ydelsen

Vi starter med det mest afgørende; dit rådighedsbeløb. Det er en afgørende faktor, for hvis ydelsen er større end rådighedsbeløbet, kan du reelt ikke betale dine afdrag.

Det vil give dig store problemer og i værste fald medføre dyre gebyrer eller en placering i RKI. Dette faktum gælder uanset hvor meget eller hvad du låner.

Men ved boliglån er det særligt vigtigt, da det er en mangeårig aftale.

Rådighedsbeløbet er et udtryk for de penge du har til rådighed, når dine faste udgifter er betalt (dvs. efter husleje, vand, varme, el, abonnementer etc.). 

2. Lån ikke mere end du behøver

Det kan lyde basalt, men alt for mange danskere låner bare hvad de tror de mangler. Så selvom behovet reelt kun er 27.000 kroner, vælger man alligevel at ansøge om 30 eller 35.000 kr. fordi man kan.

Det er dumt og vil kun medføre flere omkostninger i hele forløbet. Det gælder om at vælge det rigtige lånebeløb, der matcher dit reelle behov.

Det næste spørgsmål er så, hvor du kan låne disse penge. I banken er det udelukkende din privatøkonomi der afgører på muligheder. På nettet har alle udbydere et fast interval, at lånebeløb de tilbyder.

Du kan blive klogere på hvem der tilbyder hvad, på en side som stlaan.dk. Her sammenligner de firmaerne online og giver dig overblikket.

3. Jo længere løbetid, jo mindre mdr. ydelse

Vores sidste huskeregel til dig er, at jo længere tid du låner pengene, desto mindre vil din månedlige ydelse blive.

Så hvis du står i en situation hvor du har brug for penge, men ikke kan betale ydelsen, kan løsningen være at øge perioden med 6-12 måneder.

På den led er det bestemt ikke ligegyldigt om du vælger en periode på 12, 18 eller 24 måneder. Der vil være stor forskel på omkostninger og mdr. ydelse.

Det er specielt ved låneansøgninger online, at du skal være opmærksom på dette forhold. Her vil bankerne være mere behjælpelige med at finde den rette løbetid.

Populære lånebeløb online

FINDINO har vært i branchen mange år og har opbygget et dybdegående kendskab til, hvilket beløb danskerne ofte søger online. Her kan du se en række af de mest populære beløb.