Hvis kontoen er i minus, og du har levet af havregrød i flere dage i streg, kan det være fristende med et lån. Og det kan også være en ganske fornuftig beslutning i visse situationer.

Men husk på kun at låne, det du har råd til at betale tilbage igen. Hvis du har brug for at låne 4000 for at kunne betale husleje, skal du ikke gå ud og ansøge om 15.000, så der også er råd til en tur til Mallorca.

Lånebeløbet bør afhænge af, hvad du mangler på kontoen

Hvis du har problemer med at få økonomien til at løbe rundt, men ved at der den første i måneden vil blive sat en ordentlig løncheck ind på bankkontoen, kan det være en løsning at tage et lån. Det vil kun hjælpe dig med at komme igennem det sidste af måneden uden at skulle gå sulten i seng hver aften.

Der hvor kæden hopper af, er hvis du låner meget mere, end du i virkeligheden har brug for. Det kan være meget fristende at låne lidt ekstra penge, så du kan gå ud og shoppe lidt nyt tøj eller købe en PlayStation 4. På sigt vil du indse, at det er en dårlig beslutning, da det vil koste dig mange penge i kreditomkostninger.

Derfor er du nødt til at vurdere præcis, hvor mange penge du mangler på kontoen. Hvis du bare skal ud af din minus, er det et nemt regnestykke, men det kan selvfølgelig godt være, du har brug for lidt ekstra, hvis der stadigvæk er et stykke tid tilbage af måneden, hvor du også skal have mad på bordet.

Jo mere du låner, desto højere låneomkostninger

Det kan virke så simpelt, men det er ikke desto mindre meget vigtigt at huske på. Hvis du tager et kæmpe lån, vil udgifterne også være tilsvarende store. Derfor kan det altid bedste betale sig at tage et så lille lån som muligt, fordi du derved heller ikke skal betale ret meget i renter eller gebyrer.

Faktisk kan det for mange bedst betale sig at tage et gratis lån, som flere firmaer udbyder. For eksempel kan du hos Lendon og Vivus låne 4000 kr. gratis og du skal ikke betale renter, hvis du betaler pengene tilbage inden for 30 dage.

Det er det perfekte tilbud til dig, der bare lige skal klare dig igennem, til den første i næste måned. De eneste krav til dig er, at du er ny kunde og er fyldt 20 år. Derudover må du vanen tro ikke stå i RKI.

Disse gratis muligheder understreger at mulighederne online er blevet værd at overveje, men du bør aldrig gældsætte dig selv, uden at have en ordentlig årsag bag!