Sammenlign a-kasser

Vi giver dig et godt overblik over a-kassemarkedet i Danmark, så du nemmere kan finde den helt rigtige udbyder for dig. Sammenlign a-kasser via Findino og find den bedste eller billigste a-kasse, alt efter dine præferencer. Vi har lavet en oversigt med udbydere på markedet, hvor du kan sammenligne priser, fordele og meget mere.

Find den bedste/billigste a-kasse

De fleste a-kasser er gratis for studerende, hvorfor du helt klart bør melde dig ind, før endt uddannelse. Overvejer du at flytte, er det generelt nemt at skifte a-kasse, da den nye udbyder klarer alt det praktiske for dig. Sammenlign udbydere herunder og udvælg din foretrukne arbejdsløshedskasse.

Hvem kan optages?

Vi fremviser primært tværfaglige a-kasser på Findino, hvilket betyder den er åben for alle. Det har derfor ingen betydning hvilken branche eller stilling du befinder dig i.

Det giver dig en bred vifte af muligheder, uanset du skal spekulere på om du bliver optaget eller ej. De tværfaglige arbejdsløshedskasser indebærer mange fordele og indeholder ofte viden og erfaring på tværs af brancher, hvilket kan komme dig til gode. Omvendt er de naturligvis ikke helt specifikke for dit fagområde, selvom de ofte har eksperter, hvilket muligvis kan mærkes i nogle tilfælde.

De tværfaglige a-kasser er generelt populære blandt danskerne, hvilket medlemstal og Trustpilot score tydeligt indikerer. Dertil kommer, at mange danskere bevæger sig på tværs af stillinger og brancher. Er det tilfældet for dig, vil der blot være ekstra god grund til at være i en tværfaglig a-kasse.

Prisens bestanddele

Priserne er forskellige, men består altid af tre forskellige ting:

  • Administrationsomkostninger (varierer)
  • Forsikringsbidrag (fast)
  • ATP (fast)

De to sidstnævnte er faste omkostninger for alle a-kasser i Danmark, da det skal betales til Staten. Det vil derfor udelukkende være på administrationsomkostningerne at der er forskel fra udbyder til udbyder.

Så når der er prisforskelle i vores oversigt, skyldes det altså at arbejdsløshedskasserne har forskellige administrationsomkostninger.

Der er ikke altid en sammenhæng mellem højere priser og administrationsomkostninger, og så bedre service og muligheder. Der er derfor god grund til at være prisbevidst når du vælger, selvom det ikke bør være din eneste beslutningsparameter.

Dagpengesatsen er fastsat af Staten

Det er vigtigt at understrege, at dagpengesatsen er fastsat af Staten og udelukkende administreres af den enkelte a-kasse. Din dagpengesats har derfor intet at gøre med, hvem du vælger.

Du får de samme dagpengevilkår -og satser uanset hvilken udbyder du vælger, så det bør ikke påvirke din beslutningsproces. Omvendt er det klart at kundeservicen kan være forskellig, hvilket helt klart vil være en fordel hvis du skulle ende som dagpengemodtager.

Præcis som det vil være en klar fordel, med de forskellige værktøjer, tilbud og muligheder, som de forskellige udbydere kan tilbyde dig. Muligheder der gerne skulle bidrage til bedre jobchancer.

Alt i alt bør prisen, omdømmet, kundeservicen og fordelene i oversigten alle indgå i din beslutningsproces, når du skal finde den bedste a-kasse for dig.

Skal jeg ligge noget i medlemstallet?

Er du i tvivl om hvor meget værdi du skal tillægge medlemstallet? Det kan vi sagtens forstå. På den ene side vil et højt medlemstal indikere det er et populært sted at være og de vil ofte have mulighed for at kunne tilbyde dig flere fordele, værktøjer og ressourcer på tværs af organisationen.

På den modsatte side kan du opleve en mindre personlig betjening og en ringere kundeservice, da det betyder mindre for dem at miste ét medlem. Ofte vil en mindre virksomhed værne mere om sine kunder, generelt betragtet.

Bemærk at alt dette blot er overvejelser og mulige scenarier, ved at vælge henholdsvis en stor eller lille a-kasse. Vi mener du bør se meget på prisen, fordele og omtalen fra andre. Yder de en god service og har de en høj Trustpilot score. Det plejer altid at være en god indikation.

Vi håber du er kommet nærmere på hvordan du får valgt den rigtige udbydere. Brug vores sammenligningsoversigt med a-kasser, for at finde information om hver enkel udbyder.