Har du optaget en række dyre lån, henover den seneste årrække, så kan det være du bør overveje en samling af dine dyre lån. Der findes flere banker som kan hjælpe dig med omlægning af dyre online lån, så du opnår en lavere rente og sparer penge.

Flere og flere danskere er begyndt at få øjnene op for mulighederne og fordelene ved refinansiering. Vi giver dig overblik over hvor du kan søge om refinansiering af dine dyre lån.

Omlæg dyre lån og spar penge

Se hvem der kan hjælpe og ansøg gratis og uforpligtende, for at se hvad de kan tilbyde.

Fordelene ved samlelån

Hvem har ikke lyst til at opnå lavere kreditomkostninger og større gennemsigtighed over deres privatøkonomi? Det er præcis de to primære fordele ved en samling af dyre lån.

Et samlelån fungerer ved at udbyderne afvikler din eksisterende gæld, det kan være du har dyre kviklån, hvorefter de opretter et samlet lån til dig – til en lavere rente. Det gør du spare penge via lavere omkostninger, ligesom det at have gælden samlet ét sted, giver bedre økonomisk overblik.

Når du ansøger

Når du ansøger kan du med fordel vælge et lånebeløb, der nogenlunde matcher din eksisterende gæld. Du skal både vælge lånebeløb og løbetid, men særligt ved omlægning vil der være brug for en vis fleksibilitet, da bankens tilbud sagtens kan afvige fra det du har ansøgt om.

Du skal huske at markere/afkrydse feltet i ansøgningsprocessen, hvor du angiver at formålet er refinansiering, eller samlelån som det også benævnes. På den måde ved udbyderen hvad formålet er og kan derved yde dig en bedre og hurtigere service.

Et af aspekterne er at tage en dialog og tjek af din eksisterende gæld, for at finde frem til præcis hvilket beløb dit nye lån skal være på. Du skal slet ikke være bekymret for besværet, da det er noget som banken ordner for dig. Du skal højest svare på spørgsmål eller give dem adgang til visse informationer.

Du vil derfor opleve at ansøgningsprocessen er ret ligetil at gennemføre.

Hvor meget kan jeg spare?

Det store og vigtige spørgsmål er, hvor meget du kan spare. Der findes intet konkret svar, da det afhænger af mange faktorer, bl.a. renterne på dine eksisterende lån. Men det er klart, at jo højere renterne er, desto større besparelsespotentiale vil der være.

Du kan generelt forvente som minimum at spare flere tusinde kroner på dette. Bankerne vil primært være interesseret i at hjælpe dig, hvis det rent faktisk gør en forskel for dig og din økonomi. Ved en besparelse på 200 eller 1.000 kr. vil det ikke være besværet værd.

Så du kan forvente at spare en betydelig sum penge, men om det fx bliver 5.000, 10.000 kr. eller mere, er ikke til at vide.

Du kan med fordel tjekke dine eksisterende aftaler og sammenligne dem med de kreditomkostninger du får hos den nye udbyder. Differencen er reelt set din besparelse.

Dette er ligeledes tal som banken bør være i stand til at formidle. Så hvis du spørger dem hvad du reelt set sparer, vil de typisk kunne give dig et konkret svar.

Men hvis du har brug for at låne penge, bør alle besparelser på over nogle tusinde kroner være værd at gå efter. For ikke at nævne den større gennemsigtighed over din egen privatøkonomi, som refinansieringen indebærer. Hvem har lyst til at skulle afdrage til tre forskellige udbydere, med tre forskellige betalingsfrister, måned efter måned?