Samlelån

For mange danskere har optaget dyre kviklån og/eller forbrugslån, hvor der betales en høj rente.

Er det tilfældet for dig, kan der være penge at spare, ved at få samlet din gæld hos én udbyder. En som kan tilbyde dig en væsentlig lavere rente. Det er kort sagt hvad refinansiering går ud på og vi ser på hvordan du kan få et billigt samlelån.

Find et billigt samlelån

Har du dyr gæld, vil du have gode forudsætninger for at spare penge, via refinansiering af dine kviklån eller forbrugslån.

Find et billigt samlelån via oversigten – ansøg gratis og uforpligtende.

Det er vigtigt at slå fast, at refinansiering specielt kan betale sig hvis du betaler høje renter og/eller har gæld hos flere lånefirmaer, du ønsker samlet ét sted. Har du blot et forbrugslån hvor renten er lidt for høj, er det ikke sikkert samlelånet giver mening. Men det værste der kan ske, er at du får afvist din ansøgning.

Refinansiering af kviklån

Der er i bund og grund ikke den store forskel på refinansiering af kviklån og forbrugslån. Princippet bag er præcis det samme, du får samlet din gæld og opnår en lavere rente samlet set. Kviklånet vil for mange, bare have en markant højere rente og det giver en potentiel større besparelse. Specielt hvis du har flere af slagsen. Samtidig vil din samlede gæld have en begrænset størrelse, hvilket øger dine muligheder som kunde.

Refinansiering af kviklån og forbrugslånFor jo mere du ønsker at søge, desto sværere er det generelt at blive godkendt, alt andet lige. Det er dog ikke alle kviklån der er dyre, for de kan rent faktisk være helt gratis, hvis du er ny kunde.

Refinansiering af forbrugslån

Refinansiering af forbrugslån er en anden situation af flere grunde. Dels vil løbetiden være markant længere og samtidig vil dit pengebehov typisk være større. Netop fordi løbetiden fx. løber over 60 måneder og ikke 30 dage, kan besparelsen faktisk være væsentlig større her. Også selvom renteforskellen er tilsvarende mindre. Du skal tænke på der løber renter på din gæld måned efter måned, og det bliver dyrt i længden.

Et billigt samlelån kan både være en god løsning, hvis du har valgt en al for dyr løsning, en løsning hvor ydelsen er for høj eller hvis du bare ønsker at samle 2-3 forbrugslån hos ét firma. Scenarierne er mange og flere udbydere kan hjælpe dig igennem hele processen. Hos andre kan du blot optage et bestemt lånebeløb, hvorefter du selv kan bruge pengene til at udbetale din restgæld. Her skal du blot sikre dig, at du vitterligt har den mulighed, uden det indebærer en masse ekstra omkostninger.

Der kan være meget forskel fra det dyreste til det billigste forbrugslån i Danmark. Det er derfor vi har lavet oversigter, som gerne skulle give dig et godt overblik.

Refinansiering online er en overset mulighed hos mange, og glem ikke du ligeledes kan snakke med din bank om hvad de kan gøre for dig. De fleste danskere har prøvet at omlægge boliglån, mens færre gør det i disse sammenhænge. Det er én af grunde til denne artikel. Forhåbentlig kan det være startskuddet til du kommer i gang og sparer penge. Start med at ansøge hos ovenstående og så er du i gang.

Fordele ved samlelån

Hvem har ikke lyst til at opnå lavere kreditomkostninger og større gennemsigtighed over deres privatøkonomi? Det er præcis de to primære fordele ved en samling af dyre lån.

Et samlelån fungerer ved at udbyderne afvikler din eksisterende gæld, det kan være du har dyre kviklån, hvorefter de opretter et samlet lån til dig – til en lavere rente. Det gør du spare penge via lavere omkostninger, ligesom det at have gælden samlet ét sted, giver bedre økonomisk overblik.

Når du ansøger

Når du ansøger kan du med fordel vælge et lånebeløb, der nogenlunde matcher din eksisterende gæld. Du skal både vælge lånebeløb og løbetid, men særligt ved omlægning vil der være brug for en vis fleksibilitet, da bankens tilbud sagtens kan afvige fra det du har ansøgt om.

Du skal huske at markere/afkrydse feltet i ansøgningsprocessen, hvor du angiver at formålet er refinansiering, eller samlelån som det også benævnes. På den måde ved udbyderen hvad formålet er og kan derved yde dig en bedre og hurtigere service.

Et af aspekterne er at tage en dialog og tjek af din eksisterende gæld, for at finde frem til præcis hvilket beløb dit nye lån skal være på. Du skal slet ikke være bekymret for besværet, da det er noget som banken ordner for dig. Du skal højest svare på spørgsmål eller give dem adgang til visse informationer.

Du vil derfor opleve at ansøgningsprocessen er ret ligetil at gennemføre.

Hvor meget kan jeg spare?

Det store og vigtige spørgsmål er, hvor meget du kan spare. Der findes intet konkret svar, da det afhænger af mange faktorer, bl.a. renterne på dine eksisterende lån. Men det er klart, at jo højere renterne er, desto større besparelsespotentiale vil der være.

Du kan generelt forvente som minimum at spare flere tusinde kroner på dette. Bankerne vil primært være interesseret i at hjælpe dig, hvis det rent faktisk gør en forskel for dig og din økonomi. Ved en besparelse på 200 eller 1.000 kr. vil det ikke være besværet værd.

Så du kan forvente at spare en betydelig sum penge, men om det fx bliver 5.000, 10.000 kr. eller mere, er ikke til at vide.

Du kan med fordel tjekke dine eksisterende aftaler og sammenligne dem med de kreditomkostninger du får hos den nye udbyder. Differencen er reelt set din besparelse.

Dette er ligeledes tal som banken bør være i stand til at formidle. Så hvis du spørger dem hvad du reelt set sparer, vil de typisk kunne give dig et konkret svar.

Men hvis du har brug for at låne penge, bør alle besparelser på over nogle tusinde kroner være værd at gå efter. For ikke at nævne den større gennemsigtighed over din egen privatøkonomi, som refinansieringen indebærer. Hvem har lyst til at skulle afdrage til tre forskellige udbydere, med tre forskellige betalingsfrister, måned efter måned?