Når man skal låne penge, er der mange spørgsmål der presser sig på. Skal jeg vælge et online lån eller et banklån? Det er en af de mest almindelige overvejelser hos danske forbrugere. Herunder finder du en kort guide om de to løsninger.
Få et godt indblik i deres forskelligheder, fordele og ulemper, så du får truffet den rette beslutning, næste gang du skal søge finansiering. For det er to ret forskellige løsninger.
Kort om online lån
Et online lån, kaldes også et forbrugslån, og optages uden du skal stille sikkerhed bagved, som det nogle kan kendes fra banken. Samtidig er ansøgningsprocessen generelt nemmere, hurtigere og mere ligetil.
Hos Findino har vi specialiseret os i at give dig et godt overblik over dine muligheder, alt efter din situation og behov, hvor du nemt kan sortere visningerne efter egne præferencer. For der er mange låneudbydere på nettet, hvilket både må betegnes som en fordel og ulempe. Det er en fordel hvis du formår at udnytte det til din fordel, da det øger dine godkendelseschancer og chancer for at opnå en lav rente. En ulempe fordi det gør markedet sværere at overskue for den enkelte forbruger.
Online har du muligheden for at søge op til 500.000 kr. hvilket gør du kan søge penge til langt de fleste behov. Det øger fleksibiliteten ved online markedet, hvor du samtidig kan ansøge præcis når det passer dig. Uanset om klokken er 19.00 om aftenen eller 7.00 om morgenen. Du skal ikke tænke på åbningstider og lignende.
Fordele ved online lån
- Ansøg når det passer dig – døgnet rundt
- Bedre godkendelseschancer
- Nemmere og mere ligetil
- Fuld fleksibilitet over hvad pengene bruges på
Ulemper ved online lån
- Renten er ofte højere end i banken
- Det kan være svært at overskue markedet
Vi anbefaler altid du har et særligt fokus på ÅOP-satsen, så du ender med den billigst mulige løsning og husk desuden på at alle tilbud er uforpligtende. Hvis du ikke er tilfreds med den tilbudte rente, kan du altid takke pænt nej.
Kort om banklån
Banklånet er en helt anden størrelse, der kan laves i mange sammenhænge og hvor du ofte har valget mellem at stille sikkerhed. Her vil du blive kreditvurderet mere nøje, hvor de kigger din økonomi mere grundigt igennem, for at sikre du har luft til at klare den månedlige ydelse.
Du vil opleve at ansøgningsprocessen er længere og mere besværlig, ligesom det er sværere at blive godkendt. Du skal helt forenklet sagt, have en bedre privatøkonomi relativt set, for at blive godkendt hos dem.
På den positive side kan du derimod forvente en lavere rente og at de har sikret lånet er “forsvarligt” på dine vegne. Det vil derfor være den mest fornuftige vej at gå, selvom bankerne af og til godt kan være noget firkantede i det. I disse sammenhænge er det rigtig sundt, at du har alternativer online.
Også i landets banker, kan der være stor forskel på renten, og et godt råd er derfor altid at indhente tilbud fra flere banker. Det er vigtigt at huske, at du er bankens kunde, og det er muligt at forhandle med din bank, hvis du får et bedre tilbud et andet sted fra. Det er desværre bare sådan, at du ofte er nødt til at skifte dine aktiviteter til den nye bank, før de har lyst til at tilbyde dig et banklån. Så du har ikke samme frihed og fleksibilitet til at indhente flere tilbud og frit vælge, som det kendes fra online lånemarkedet.
I banken kan du både optage forbrugslån og mange andre finansieringsløsninger, så som boliglån, billån og kassekredit.
Fordele ved banklån
- De laver et grundigt tjek af din privatøkonomi
- De kan ofte tilbyde en lavere rente
- Du kan selv vælge om du vil stille sikkerhed bag
Ulemper ved banklån
- Sværere at blive godkendt
- Ansøgningsprocessen er mere besværlig og langvarig
- Mindre frihed og fleksibilitet – fx. til hvad pengene er beregnet til
Der er helt klart en række centrale forskelle imellem de to løsninger, der hver især har sine fordele og ulemper. Kun du ved, hvad der er det rigtige for dig.
Vi håber du har fået et godt indblik i hvad du går ind til, alt efter hvilken vej du vælger at gå.