Mobilabonnement med fri data

Du kan efterhånden få meget mobilabonnement for pengene, særligt med flere udbydere der tilbyder dig ubegrænset data. Vi har set på dine muligheder for at vælge et mobilabonnement med fri data. 

Få et indblik i mulighederne på FINDINO, men husk altid at overveje om du fx. kan nøjes med enten 50 eller 80 GB data. Det vil i hvert fald gøre, at du kan få et endnu billigere mobilabonnement og spare penge derigennem. Se og sammenlign mulighederne nedenfor.

Find billigste abonnement med fri data

Der er begrænsede muligheder for at finde abonnementer med fri data, da de fleste har en grænse på enten 40, 50 eller 80 GB på deres mobilabonnementer. Det vil nemlig være tilstrækkeligt i langt de fleste tilfælde.

Af samme årsag har vi valgt at inkludere Oister -og 3 mobilabonnementer med en grænse på 80 GB. Det er mere end de fleste kan nå at bruge i løbet af en måned. Brug oversigten til at finde det billigste abonnement med fri data.

Fri data = Fri tale

Der er typisk en sammenhæng mellem fri data og fri tale på mobilmarkedet, hvilket du tydeligt kan se i oversigten. Du kan kort sagt ikke få fri data, uden samtidig at få fri tale til dit mobilabonnement.

Årsagen er egentlig relativ simpel, for det er helt klar GB data der er den dyreste omkostning for teleudbyderen. Så når de tilbyder dig ubegrænset data, hvorfor skulle de så ikke smide ubegrænsede antal timers tale oveni? Blot for at give dig følelsen af frihed og muligheden for, at du kan bruge præcis det dit behov kræver.

Har du brug for fri data?

Det næste spørgsmål er om du vitterligt har brug for fri data, for det er noget de færreste danskere får brug for. Ofte vil både 30, 40 og 50 GB data være alt rigeligt. Selv hvis du internetdeler og I er flere der bruger forbindelsen.

Det er kort sagt vanskeligt at bruge fx. 50 eller 80 GB data på en måned, medmindre du streamer meget på mobilen, ser utallige videoer eller uploader/downloader tunge filer (videoer, mange billeder mv.). Hvis det er tilfældet, bør du ligeledes overveje et mobilabonnement med streaming, hvor du kan få de forskellige streamingtjenester som HBO, Viaplay og Spotify inkluderet.

Af samme årsag vil vi normalt anbefale dig at vurdere dit mobil -og dataforbrug inden du beslutter dig for, hvad der er det rigtige for dig. For selvom ubegrænset giver en følelse af frihed, kan du hurtigt komme til at betale 50-100 kr./md. mere for dette, og det er der ingen grund til.

Få undersøgt dit forbrug og dine behov, så du ender med at finde den billigste løsning uden at betale for noget, du ikke reelt bruger! Du kan se dit aktuelle forbrug via din teleudbyders hjemmeside, for at få et indblik i hvad du bør gå efter.

Binding og oprettelsesgebyr

Der er altid god grund til at kigge på både bindingsperioder og oprettelsesgebyr, da det er meget forskelligt fra udbyder til udbyder. Nogle steder er der ingen binding, mens du andre måder er bundet i fx. 6 måneder.

Ud fra ovenstående oversigt, står du helt sikkert bedst hos Oister og Telenor, da de begge kører uden bindingsperioder på deres fri data løsninger og uden oprettelsesgebyr.

Både Yousee og 3 har oprettelsesgebyrer og bindingsperioder på henholdsvis 6 og 1 måned. Så det er bestemt værd at have med i overvejelserne når du vurderer abonnementer, udbydere og priser overfor hinanden.