Der er en lang række muligheder for at tage lån i Danmark, og der kan være stor forskel på de forskellige typer. Nogle løsninger er meget dyrere end andre og der er derfor en god idé at holde godt øje med omkostningerne. Når man skal sammenligne lån, er det en god idé at se på ÅOP. Det giver en indikator af, om det er en dyr eller billig løsning, da alle omkostningerne er inkluderet.

Der er forskel på hvilke finansieringsløsninger der passer bedst til forskellige situationer, og det er derfor en god idé at undersøge markedet, før der tages en beslutning. FINDINO ser nærmere på 4 af de mest udbredte lånetyper i Danmark.

Guide til de danske lånetyper

Her er en liste over de fire forskellige lånetyper – rangeret fra de mindste til de største beløbsstørrelser, overordnet set.

Kviklån

Den dyreste løsning målt på ÅOP er kviklånet og det skyldes i høj grad, at stiftelsesomkostningerne kommer til at udgøre en stor andel af de samlede udgifter. De er kendt for at være lette at tage, men meget er ændret siden 1. juli 2020, hvor der blev indført et ÅOP-loft og omkostningsloft.

Det har medvirket at mange udbydere har hævet løbetiden fra 30 dage til 3-6 måneder, ligesom beløbsstørrelser er blevet højere. Renten er omvendt blevet lavere, netop for at overholde ÅOP-satsen på 25%. Det har derfor aldrig været billigere at optage kviklån end det er i dag. Det er dog fortsat noget du skal gøre med omtanke.

Forbrugslån

Forbrugslån er en løsning hvor der er fleksible rammer for, hvad pengene bruges til. Blandt andet kan forbrugslån bruges til at finansiere rejser, ny elektronik i hjemmet eller hvad du ellers drømmer om. Det er en type der primært optages online og hvor der ikke skal stilles sikkerhed bag.

Der bliver ikke stillet spørgsmål til formålet, hvis du ansøger online. I banken kan du opleve, at der skal fremvises budget og at de gerne vil kende til formålet inden de kan godkende dig.

Sammenlign og find det billigste forbrugslån her.

Refinansiering

Refinansiering, også kaldet samlelån, er en nyere tendens i Danmark der er blevet aktuelt, efter mange danskere har optaget dyr gæld over en længere årrække.

Er du en af dem, med flere dyre lån til høje renter? Så kan der være mange penge at spare ved at samle din gæld, et sted. Flere online banker kan tilbyde dig samlelån, til en fornuftig rente, hvilket både sikrer dig færre omkostninger, større overblik og gennemsigtighed i din egen privatøkonomi.

Helt bestemt en løsning, som flere og flere danskere vil benytte sig af. Du kan gratis ansøge og afsøge mulighederne, inden du tager en beslutning.

Sammenlign og find et billigt samlelån via FINDINO.

Billån

Billån minder i høj grad om typen forbrugslån, men hvor pengene bruges på køb af en ny bil. Der kan derved stilles sikkerhed i bilen, hvilket betyder du kan opnå en lavere rente.

Her har du både mulighed for at benytte banken, bilforhandleren eller udbyderne online. Santander Consumer Bank er en meget populær udbyder i den sammenhæng.

Boliglån

De billigste lån i Danmark er boliglånet. Det bruges selvsagt til at finansiere købet af en ny bolig. Her sker finansieringen typisk via både din egen bank og et realkreditinstitut. Pengene kommer nemlig via obligationer, atypisk de andre former ovenfor.

Det er blandt andet karakteriseret ved at løbetiden er lang, helt op til 30 år og med en ekstrem lav rente. Desuden stilles der sikkerhed i selve boligen, hvilket hjælper til at det er den billigste lånetype på markedet.

Se priser på forskellige boliglån på denne side.