Vil du gerne låne penge uden at fremvise dokumentation som lønseddel og årsopgørelse? Det kan du online, hvor flere udbydere tilbyder dig lån uden dokumentation.

Det er nemt og hurtigt at ansøge hos disse, da ansøgningsprocessen er mere forenklet end normalt. Men det er primært ved de små beløb op til 10-15.000 kroner, at du kan søge uden at fremvise papirer.

Lån uden lønseddel

Du har mulighed for at søge lån uden krav om lønseddel via udvalgte udbydere. FINDINO giver dig overblikket over mulighederne og hvem der kan hjælpe dig. Hos udbydere som Vivus og Simbo, vil du kunne udfylde en ansøgning uden at skulle indsende en masse papirer.

Du skal i virkeligheden blot opfylde deres alderskrav og være ude af RKI. Der kan være mange grunde til at du ikke vil fremvise løn dokumentation. Hos mange skal du i stedet kun indtaste dit CPR nummer.

Selvom du fx. gerne vil “skjule” du er arbejdsløs eller har en lav løn, giver det dig ikke lavere låneomkostninger at undlade din indkomst. Tværtimod. Så du bør ikke være bange for at fremvise dokumentation, uanset hvilke situation du er i.

Se også: Banklån uden arbejde

Hvor kan jeg låne uden lønsedler?

Vil du tage et lån uden en masse dokumenter, skal du online. På nettet findes der en lang række låneudbydere, der er klar til at give dig et tilbud helt uden dokumentation. Der er stadig krav, men de er ikke så omfangsrige som i din bank.

Blandt andet bliver du ikke kreditvurderet særligt grundigt, når du ikke oplyser dokumenter, der kan vise noget om din privatøkonomi. Faktisk vil firmaet primært have dit CPR nummer for at verificere din identitet og sikre, at du ikke står angivet som dårlig betaler.

Det er ét krav, som alle lånudbydere på nettet lægger meget vægt på. RKI er et register for dårlige betalere som alle virksomheder kan “anmelde” dig til, hvis du ikke har betalt dit udestående.

Du må derfor ikke tro at du kan låne penge uden dokumentation, som lønsedler og årsopgørelse, selvom du står i RKI. For det er ikke tilladt hos nogle seriøse udbydere online. 

At søge uden dokumentation vil typisk betyde højere renter, så der er få gode grunde til at lade vær. Faktisk er det begrænset hvad du skal fremvise, så hvorfor ikke gøre det, for at opnå den bedst mulige rente?

Kun en mulighed på nettet

Har du planer om at tage et lån uden lønsedler, er det kun muligt hos låneudbydere på nettet. Inden du beslutter dig for lånet og udbyderen, er det en rigtig god idé at undersøge de forskellige muligheder. Der er stor forskel på priserne, renten og firmaernes vilkår. Hold særligt øje med ÅOP, når du skal finde det billigste lån på nettet.

Alle lånudbydere oplyser ÅOP på de forskellige lån og derfor er det let at overskue, hvem der som udgangspunkt er billigst. Men husk på at alle bliver kreditvurderet individuelt, så du kan aldrig vide hvad DU får tilbudt, før du har ansøgt hos udbyderen.

Værd at vide om dokumentationen

Når der tales om lån uden dokumentation og papirer, tænkes der i høj grad på dine lønsedler og seneste årsopgørelse. Det er dem du normalt skal have klar, når du søger lån online. Løn dokumentationen er den mest centrale for online bankerne.

Udbyderne vil uanset hvad tjekke dig for RKI, da det ikke er tilladt, og tilsvarende kan din alder nemt tjekkes. Så disse oplysninger behøver du sjældent indsende dokumentation på.

Dokumentationen kan virke besværligt, men er faktisk for dit eget bedste, da det ofte vil bidrage til lavere omkostninger og renter. Jo mindre risiko långiveren løber, desto billigere lånetilbud får du retur. Som udgangspunkt vil lønsedlerne altså bidrage til lavere omkostninger.

Du bliver RKI vurderet

Der kan som sagt være mange grunde til, at du ønsker at optage lån uden fremvisning af lønseddel og årsopgørelse. Hvis det er fordi du står i RKI, må vi desværre skuffe dig.

Det er ikke tilladt hos de førende udbydere online og du bliver tjekket i RKI-registret, uanset om du fremsender dokumentation eller ej. Det har ingen indflydelse på denne proces.

Hvis du er havnet i RKI er yderligere gæld heller ikke løsningen for dig. Du bør derimod kontakte en gældsrådgiver, for at få din privatøkonomi på ret køl igen.