Der kan være mange gode grunde til at bygge om. Skal huset bygges større, renoveres bare helt ombygges, så vil de fleste få brug for et lån. Online bankerne er blevet et godt alternativ, med lave renter og en enkel ansøgningsproces.

Finansiering af ombygning

Søg op til 500.000 kr. på nettet

Du har mulighed for at søge helt op til 500.000 kroner på nettet, hvilket kan være med til at finansiere de fleste ombygninger. Ansøg gratis og uforpligtende, for at se hvad de kan tilbyde dig.

Ansøgningsprocessen er langt hurtigere end i banken og så er det ikke længere en selvfølge at bankens forbrugslån er billigst. Online udbyderne har fået meget konkurrencedygtige renteniveauer og så vil du opleve at det er langt mere enkelt og fleksibelt at søge hos dem. Et godt alternativ på mange måder.

Dit pengeinstitut vs. online bankerne

Online er mulighederne for at låne penge gode. Disse er rigtige gode til forbrugslån op til 500.000 kr. hvilket kan finansiere de fleste byggeprojekter i hjemmet. Skal du i gang med en endnu større ombygning af dit hus, bør du derimod prioritere din egen bank.

Typen af ombygning og byggeprojekt har meget at sige for, hvilken finansieringsløsning du skal vælge.

Byggelån

Visse byggelån tillader at du kan få dækket 80 % hos realkreditinstitutterne og de sidste 20 % skal du have selv (og kan finansieres via banklån). Der vil omvendt stilles klare krav til hvad pengene bruges på og banken skal vurdere, om de mener det er en god investering (læs: øger boligens værdi tilsvarende).

Det gælder for køb af ejendom, men også ved ombygninger. Realkreditlån har meget fordelagtige rentesatser, så sørg for i første omgang at få så meget dækket herfra som muligt. Herefter er banken den bedste løsning for resten, hvis ikke du har en opsparing selv.

Realkredit Danmark har lavet en god guide til hele processen, der kan være til stor hjælp. Det er ikke altid nemt at overskue de forskellige trin i finansieringsprocessen.

Online lån

Lån hos online bankerne sker uden du skal stille sikkerhed eller fremlægge en plan for, hvad pengene skal bruges på. Det er mere fleksibelt og enkelt at blive godkendt. Du skal ikke overbevise dem om, at ombygningen er en god investering.

Dine godkendelseschancer er derfor markant bedre og det er muligvis derfor du er endt på denne side. Fordi du allerede har snakket med din bankrådgiver og blevet afvist. Online kan du søge op til 500.000 kr. hvilket kan finansiere det meste.

Særligt hvis ombygningen er et mindre projekt, bør du overveje dine muligheder på nettet. Renterne er lavere end længe, men vær alligevel opmærksom på hvilken ÅOP du får tilbudt. Indhent eventuelt tilbud fra flere bankerne, så du er sikker på at ende med det billigste lån til ombygning.

Det er vigtigt at du gør dig de rigtige overvejelser, så du kommer ud med den optimale løsning, der koster dig mindst.