Julen er en dyr tid og sætter din privatøkonomi på prøve. For der skal være råd til det hele, julegaverne, lækker mad og diverse arrangementer. Hvis du har lidt pengeproblemer, kan det være aktuelt med et såkaldt julelån.

FINDINO gør dig klogere på lånemulighederne online, hvis du har brug for lidt ekstra penge mellem hænderne, i en dyr juletid. 

Lån penge til julegaver

Det er nemt, gratis og uforpligtende!

Der er ingen tvivl om den nemmeste og hurtigste måde at skaffe penge på er via lånefirmaerne online. Her kan du gratis ansøge hos alle sammen og have svar inden for 24 timer. Ofte går der maksimalt 1 time.

Der er ingen tvivl om at banken vil være første tanke hos mange, men hvilke banker ønsker at udlåne 3.000 – 10.000 kroner til ren forbrug? Svaret er nok ingen, medmindre du har et helt særligt forhold til dem. Det gør online udbyderne til et godt alternativ.

Her stilles der ikke spørgsmål og ingen blander sig i formålet. Har du brug for et større lån til julegaver eller juleaktiviteterne, kan du altid ansøge hos prisvenlige udbydere som Lånio, Bank Norwegian og Lendo.

Lån penge til julegaver

Tips til en billigere jul

Ét er at have behov for penge til julen, noget andet er at spare på de dyre aktiviteter, så dit pengebehov bliver mindre. Findino vil derfor give dig en række tips til, hvordan du kan spare lidt på pengene henover december måned:

 • Køb nogle julegaver i god tid – det fordeler pengebelastningen og gør du kan udnytte aktuelle tilbud.
 • Spar på maden – en and er dyr og madsspild er udbredt i december måned.
 • Gør-det-selv – mad, kager, julepynt mv. kan med fordel laves selv.
 • Få sænket gavebudgettet – hvis der er større pengeproblemer, kan I evt. aftale at sænke gavebudgettet.

Top 10 julegaver

Vi slutter af med at give dig inspiration til top 10 julegaver, du kan give dine nærmeste. Vi har taget udgangspunkt i tidligere tal fra sammenligningstjenesten Pricerunner:

 1. iPads
 2. Fifa 16
 3. Lego legetøj (for børnene)
 4. TV
 5. Kaffemaskiner
 6. Køkkenmaskiner
 7. Playstation
 8. Samsung Galaxy
 9. El-tandbørste
 10. Nintendo spillekonsol

Vi håber du kan bruge vores 10 bud som inspirationskilde, hvis du ikke ved hvad du skal give.

Dine forskellige lånemuligheder

Din eneste lånemulighed er ikke selskaberne online og faktisk findes der flere veje til penge på kontoen. Det er bare ikke alle sammen, der er lige hurtige, nemme eller behagelige. Det er derfor at mange forbrugere vil foretrække at ansøge på nettet.

Men vi vil alligevel give dig et indblik i de forskellige muligheder du har som forbruger, så vi er sikre på at du træffer den rigtige beslutning. Vi er alle forskellige og har hver vores præferencer. Du bør derfor kende til alle de forskellige løsninger, for at skaffe penge til julegaver. Her er de:

 • Online låneudbydere
 • Banken
 • Forhandleren
 • Venner & familie

Banken vil muligvis være første tanke for mange danskere, men det er ekstremt svært at blive godkendt hos dem. De vil helt sikkert være skeptiske, da du jo reelt låner penge til forbrug, der blot bruges til gaver. Særligt da der er tale om mindre pengebeløb, vil de ofte anbefale dig at spare op i stedet eller sænke gavebudgettet.

Forhandleren kan være en mulighed, i visse tilfælde. Det kan være du vil give en computer, iPad eller lignende, hvor du kan få lov til at afbetale over 6, 12 eller 18 måneder. Dette er på ingen måde en billig eller god løsning – det er i hvert fald sjældent. Ikke desto mindre er det et alternativ.

Sidst er der muligheden for at spørge venner & familie, om du kan få et mindre lån til julegaver. Hvis du undrede dig over hvorfor vi skrev ikke behagelige tidligere, var det med tanke på dette punkt. For de fleste vil synes det er ubehageligt at spørge sine nærmeste om penge. Du har det muligvis på samme måde?

Hvis du har det, bør du helt sikkert fokusere på andre lånemuligheder i markedet. Vi anser online udbyderne for det bedste, hurtigste og nemmeste alternativ. Du har helt bestemt alternativer, men de kommer med flere forbehold og krav.

5 gode råd til billigere julegaver

Hvis du har brug for at låne penge til julegaver, gør du klogt i at gå efter de billige og smarte løsninger. Det kan afhjælpe dit pengebehov og begrænse belastningen på din privatøkonomi.

FINDINO giver dig derfor 5 gode råd til billigere julegaver, som du kan lade dig inspirere af.

1. Køb gaverne i god tid – på udsalg og tilbud

Vi kender alle sammen til julegaveræset i december måned, men det er sjældent her, at du opnår de store besparelser og rabatter. De kommer typisk tidligere på året og det bør du udnytte. Ved at købe i god tid, kan du både spare penge og få mere gave for pengene, ligesom du undgå den helt store gavepanik op til 24. december.

2. Sammenlign priser og find den billigste forhandler

Sammenligningssider er til for at blive brugt og til for den prisbevidste forbruger. Det bør du være, hvis du efterspørger et lån til julegaver. De kan anvendes til at finde den billigste forhandler, af et givent produkt. Du kender sikkert allerede til hjemmesider som Pricerunner og Kelkoo m.fl. Gør brug af dem, så du finder den billigste webshop.

3. Giv et kreativt gavekort – gældende i det nye år

En tredje mulighed kunne være at give et kreativt gavekort, der er gældende i det nye år. Det kunne være et hjemmelavet gavekort til en koncert, arrangement eller anden form for oplevelse.

På den måde udsætter du den økonomiske belastning for én af dine gaver og hvis det er til dine børn, kan det hurtigt spare dig 500-1.000 kr. nu og her. Det kan godt være, at du har samme omkostning senere, men så behøver du ikke låne til denne gave.

4. Tænk ud af boksen

Du bør tænke ud af boksen, for ofte kan du selv lave lækre gaver, specielt hvis du har en særlig kreativ baggrund eller uddannelse. Du kan eventuelt prøve at søge dig frem på nettet, for at få gode ideer og inspiration.

De bedste gaver er langtfra de dyreste, men dem der er mest personlige og som afgiveren har lagt mange kræfter i. Overvej om du kan give sådan en gave, for selvom det tager tid, vil det spare dig penge – og modtageren vil ofte blive mindst lige så glad.

5. Sænk gavebudgettet

En sidste løsning kan være at sænke gavebudgettet. Det er den nemmeste og mest enkle vej at gå. Hvis du har haft et presset år, kan du aftale med dine venner og familie, at budgettet sænkes med fx. 50-100 kr. pr. person. De små forskelle kan hurtigt blive til mange penge samlet set. Så det kunne være en ligefrem vej at gå.

Vi håber du er blevet klogere på hvordan du kan begrænse dit pengebehov, så du kun behøver et mindre lån til julegaver.

Brug for et lån til julen?

– Du er ikke den eneste

Hvis du har brug for et lån til julen, kan du trøste dig med at du langt fra er den eneste. Der er rigtige mange danskere der hvert år låner penge til julegaver, juleferien og lignende, for at tilfredsstille familien og så man stadig kan komme afsted på ferie.

Det er ikke altid vi får sparet nok op og nogle gange kommer der bare uforudsete udgifter i budgettet. Men det bør ikke betyde, at I skal have en dårlig jul uden hygge og gaver. Tværtimod. Med et mindre forbrugslån online, kan man hurtigt få skaffet den likviditet der mangler.

At du så bør sænke forbruget i december måned, så privatøkonomien ikke bliver for belastet, er en anden snak. For det vil vi helt klart anbefale, hvis du ligefrem har brug for et lån til dit forbrug.

Lån penge til julegaver via FINDINO og vores sammenligningsoversigter. Vi giver dig overblikket og viser dig de førende udbydere på nettet. Det er gratis og uforpligtende at ansøge hos alle disse, så du kan altid blot indhente tilbud, uden du har taget en endelig beslutning.