Lån til hest eller hund

Drømmer du om at eje en hest eller købe en sød hundehvalp. Så er du bare én af mange der er vilde med kældedyr. I Danmark har vi stolte traditioner med at have have kæledyr i hjemmet, med alt lige fra hunde, til katte og heste.

Men specielt heste og hunde kan være dyre at købe. De kan hurtigt koste mange tusinde og særligt heste kan være rigtig dyre. Findino ser derfor nærmere på dine muligheder for at søge lån til hest eller hud.

Vi ønsker at give dig overblikket over, hvor du kan ansøge online, hvis banken har sagt nej eller du gerne vil undgå besværet hos dem. For låneprocessen online er blevet rigtig hurtig og nem, med underskrift via NemID.

Du kan sammenligne lån og starte ansøgningsprocessen via forsiden her.

 

Brug for penge til køb af hund eller hest?

Pengebehovet vil variere alt efter hvilken hest eller hund du køber. Men selv hvis du handler via brugtsider som DBA.dk, bliver det alligevel ofte en større investering. Det er derfor helt normalt at bruge penge.

En af de vigtige pointer er, at jo mere du behøver, desto sværere er det at blive godkendt. Og jo større krav til långiverne typisk stille til dig og din privatøkonomi. Den store fordel ved online udbyderne er, at de sjældent blander sig i formålet, du skal bare have en tilstrækkelig indtægt og være ude af RKI.

Banken og online firmaer er i høj grad dine eneste finansieringsløsninger, da de fleste dyrekøb sker i privat regi. Du skal derfor ikke forvente at sælgeren kan tilbyde dig et lån, men I kan muligvis aftale et køb på afbetaling (selvom det nok er sjældent).

Gode tips inden du låner

Her til sidst slutter vi af med at give dig gode tips inden du låner penge generelt. Det er universelle råd du altid bør have i baghovedet:

  • Indhent altid flere tilbud.
  • Sammenlign tilbuddenes ÅOP og månedlige ydelse (ÅOP = årlige omkostninger i procent)
  • Sæt dit ikke for hårdt – dit rådighedsbeløb skal være større end lånets ydelse.