Med et dykkerkursus kan du komme til at svømme 15-20 meter under havets overflade blandt diverse fisk, undervandsplanter og andre organismer, som lever i dybet. Det er en helt særlig oplevelse at udforske livet under vand og se en helt ny verden udfolde sig.

Et dykkerkursus koster dog selvfølgelig en del, og derfor er det måske nødvendigt for dig at låne penge for at få pengene til at slå til. Du kan optage et forbrugslån til dykkerkursus og komme i gang med dit kursus inden længe.

Dykkerkursus kan ofte finansieres for 3.000 kr.

Et dykkerkursus inkluderer en ret omfattende proces, som gerne strækker sig over minimum to dage. Derfor er det selvfølgelig heller ikke gratis. Som regel koster det omkring 3000 kr., men prisen afhænger naturligvis af selskabet, og ikke mindst af, hvilket land du tager det.

Således vil et dykkerkursus i Thailand muligvis være lidt billigere end i Danmark, og det betyder ikke nødvendigvis, at kvaliteten er dårligere. Derfor kan du muligvis kombinere din næste udenlandsrejse med et dykkerkursus, hvis den ligger lige om hjørnet. Det vil ligeledes være langt mere eksotisk og spændende at tage dykkene under udlandsrejsen, frem for i kolde Danmark.

Relateret på Findino: Lån til udlandsrejse

Når du først har færdiggjort og bestået dit kursus, så er du certificeret og må naturligvis bruge certifikatet overalt i hele verden, hvis du har valgt et af de etablerede selskaber. Det betyder, at du ikke behøver ekstra certificering.

Dog skal du være opmærksom på, at du kan være nødt til at tage en form for genopfriskningskursus, hvis der går lange perioder mellem, at du dykker. Det er en regel, der eksisterer for din egen sikkerheds skyld, og derfor er den vigtig at acceptere.

Sådan får du et dykkercertifikat

Et dykkerkursus kan se forskelligt ud afhængig af, hvilket selskab du vælger. Men som regel er det sådan, at du får dit dykkercertifikat, når du er bestået en teoretisk del og en praktisk del.

Den teoretiske omhandler ting såsom ilt under tryk, hvor hurtigt du må stige op til overfladen, spørgsmål om udstyret mm., og den er typisk ret overkommelig, når du først har modtaget din teoriundervisning.

Den praktiske starter altid i kontrollerede omgivelser, nemlig et badebassin. Her får du prøvet udstyret på, lærer hvordan du samler det, og kommer naturligvis ned i poolen med dit udstyr. På den måde kan du blive vant til at trække vejret under vand, ligesom du bliver bekendt med udstyret og diverse sikkerhedsprocedurer.

Når dine færdigheder er blevet trænet i bassinet, og din instruktør mener, at du er klar, så kommer du ud i havet med din underviser. Som regel har du 2-3 dyk her, inden du er færdig med kurset og er certificeret dykker. Herefter kan du så tilkøbe diverse ekstra certificeringer og kurser såsom dybtvandsdyk, vragdyk, nattedyk osv.

Det kan være fantastisk at dykke i udlandet

De danske farvande er fine at dykke i, og du kan da også se et rigt dyreliv, som du måske ikke havde forestillet dig eksisterede. Men det er dog utvivlsomt i udlandet, du kan få nogle af de mest spektakulære og eksotiske oplevelser under vand.

I Sydøstasien vil du møde et fantastisk, farverigt dyreliv med skildpadder, hvaler, smukke koraller og en hel masse fisk, mens du i Mexico kan være så heldig at støde på de utrolige og fascinerende hvalhajer.

I Australien kan du dykke i det verdensberømte og enestående Great Barrier Reef, mens du nordpå omkring det nordlige norske kan dykke med de utrolige, enorme spækhuggere. Der er således noget for alle, og du kan se nogle undervandsskabninger i udlandet, som du aldrig kunne have forestillet dig, du skulle opleve.

Overvejer eller drømmer du om andre aktiviteter på rejsen? Ingen online låneudbydere spørger til formålet, så du kan søge penge til lige det du foretrækker. Uanset om det er en dykkerferie, en fodboldrejse eller noget helt tredje.