Banker kan ofte være kræsne med, hvem de gerne vil udlåne penge til. Har du nogle drømme, du gerne vil have realiseret, men har problemer med at låne penge i banken, kan det være en mulighed at sge udenom bankerne online.

Tilbuddene og alternativerne er mange, så du har gode muligheder for både at lave forbrugslån og boliglån på nettet. Læs mere om mulighederne i denne artikel på FINDINO.

Lånemuligheder uden om banken

Først og fremmest er det vigtigt at pointere, at selvom din bank har sagt nej, er der god mulighed for, at du alligevel kan låne penge andre steder. Ulempen ved at låne uden om banken er, at renten ofte er højere. Det er fordi du ofte ikke stiller samme sikkerhed som banken forlanger, og det derfor er lettere for dig at blive godkendt.

Forbrugslån online

Mangler du penge til et forbrugskøb, uanset hvad det er, kan det være en mulighed at tage et forbrugslån. Rammerne er frie og der er mange udbydere online, der er klar til at hjælpe dig. Det er en rigtig god idé at undersøge markedet grundigt, inden du vælger en udbyder. Det handler om at finde det billigste forbrugslån, hvor der er færrest omkostninger.

Hold særligt øje med de årlige omkostninger i procent. Det er et tal i procent, som alle udbydere skal fremvise og som giver dig et godt billede af aftalens samlede forpligtelser.

Selvom online låneudbydere er langt mere fleksible end banken, er der stadig grænser for, hvem de ikke vil udlåne penge til. RKI er Danmarks største register for dårlige betalere og står du her, er det lig med ingen mulighed for at optage ny gæld.Det er et fast krav hos samtlige udbydere; ingen RKI.

Boliglån via eksterne firmaer

Der er også selskaber som tilbyder boliglån, men som stadig går uden om banken. Du har mulighed hørt om det nye koncept Udenombanken.dk. De tilbyder dig et godt alternativ til dit eget pengeinstitut, hvis de har afvist dig.

Her sker finansieringen ikke via et pengeinstitut, men fra privatpersoner og investorer, hvor pengene formidles gennem udbyderen. På den måde er det sikkert, selvom at pengene bliver udvekslet mellem privatpersoner. De har heller ikke nogle høje krav til låntageren, men samtidig er renten også lidt højere end i banken. Men vil du gerne i gang med dit boligkøb, er det bestemt et godt alternativ.

Det er vundet mange finansieringsløsninger frem de senere år, som alternativ til landets pengeinstitutter og dette er bare én af disse nye koncepter på markedet.

Billån

Sidst har vi billånet, der ligeledes er meget udbredt hos os danskere. Hvis banken har sagt nej eller kun kan tilbyde dig en høj rente, er det mest oplagte alternativ bilforhandleren.

Langt de fleste bilforhandlere tilbyder efterhånden finansiering, da de jo genre vil sikre at bilsalget kommer i hus. Det gør de mange steder med ret fornuftige vilkår. Det er derfor værd at undersøge.

Hvis banken ikke ønsker at tilbyde dig penge til bilkøbet, bør du tage en åben snak med bilforhandleren om mulighederne for finansiering. Du kan jo sige det ret ligeud: Hvis jeg ikke kan låne, har jeg ikke råd til at købe bilen.

Igen bør du være meget opmærksom på den tilbudte ÅOP og månedlige ydelse, så du ikke får sat dig for dyrt eller for stramt. Mange danskere får desværre sagt JA til en for høj ydelse, der presser privatøkonomien unødigt meget.

 

Alt i alt er der flere gode alternativer til at låne penge uden om banken. Vi håber du er blevet klogere på dine muligheder og på hvorfor banken ikke længere bør anses, som din eneste finansieringskilde.