Du kan låne penge uden at stille sikkerhed online. Det betyder at du blot udfylder en ansøgning, hvorefter at udbydere vender tilbage med et svar inden for få dage.

Du behøver ikke at involvere hverken bil, bolig eller båd. Det er meget normalt at optage forbrugslån uden sikkerhed og det er der flere grunde til. Få et godt indblik i fordelene og kom i gang med at søge via Findino.

Fordele ved at låne penge uden sikkerhed

Der er mange fordele ved at låne penge uden sikkerhed. Sikkerhedsstillelsen er typisk aktuel og relevant, når du køber fysiske ting af en bestemt værdi. Det kunne være et boligkøb, et bilkøb eller lignende. Her vil sikkerheden bidrage til at du kan opnå en lavere rente, da långiveren løber en mindre risiko.

Men ved forbrugslån online og i banken, vil pengene typisk blive brugt på forbrug. Altså ting, oplevelser eller lignende, der ikke kan tages pant i. Her er der normalt at du låne penge uden at stille sikkerhed. Hvilke fordele giver det dig som forbruger? Dem har vi opstillet herunder:

  • Nem og ubesværet ansøgningsproces.
  • Hurtig ansøgning og hurtigt svar.
  • Hav pengene inden for få dage.
  • Du risikerer ikke bil, bolig eller lign.

Den primære ulempe er, at det ofte medfører lidt højere renter og det er helt naturligt. Dette fordi udbyderen har en mindre risiko, ved at du ikke kan tilbagebetale alle pengene. Her har de nemlig taget pant i dine ejendomme, men spørgsmålet er om du har lyst til det? De fleste der søger forbrugslån, foretrækker at lave dem uden sikkerhed.

Centrale elementer: Alder, indkomst og lånebeløb

Når du låner penge uden sikkerhed, er det andre elementer der får en væsentlig indflydelse. Din alder, indkomst og ønskede lånebeløb har alle en markant effekt på to ting. Dels på om du bliver godkendt eller ej, og dels på hvilken rente du får tilbudt.

Det er klart, at jo større indkomst du har, desto bedre lånetilbud vil du som udgangspunkt få tilbudt. Dette fordi du bør have et større rådighedsbeløb og mere råderum i økonomien. Samtidig vil en større lånebeløb kræve mere af dig og din økonomi. Det gør derfor en klar forskel, om du gerne vil låne 14.000 eller låne 26.000 kroner.

Vælger du at søge i landets pengeinstitutter, vil det ligeledes være påkrævet med et budget, der mere detaljeret klarlægger forholdene i din privatøkonomi. Det er ikke nødvendigt i samme grad online, selvom det bestemt er en god ide. Du kan få råd til at lægge budgettet i denne video fra Nordea:

Formålet gør ingen forskel

En sidste ting der er værd at nævne i forbindelse med lån uden sikkerhed er, at formålet ikke gør nogen forskel. Det gør det, hvis du søger finansiering af bolig, bil eller båd. Her er der et klart defineret formålet, som pengene skal gå til.

Vælger du at søge på nettet, er det 100 % op til dig selv om finansieringen skal bruges på en udbygning, en ny campingvogn eller en tandlægebehandling. Det giver en dejlig frihed for dig som forbruger, der appellerer til de fleste danskere.