Skal du have lagt trægulv i hjemmet? Det er en dyr investering, der kan koste alt fra 20.000 – 100.000 kr. alt efter hvad du vælger og hvor meget hjælp du behøver.

Det er i alle tilfælde ikke billigt at lægge nyt trægulv, så de fleste vil have brug for et lån. Du kan låne penge til trægulv flere steder og vi ser på dine muligheder lige her.

Brug for penge til nyt trægulv?

Når du skal låne penge til nyt trægulv, bør du undersøge dine muligheder grundigt, da de fleste vil behøve en del penge. Det øger vigtigheden af, at du finder den billigste løsning.

Du bør altid starte med at spørge banken, omend de kan være svære at overbevise. Som supplement kan du ansøge om et lån til nyt trægulv online, hvor flere udbyderne tilbyder lave renter. Det kan du gøre uforpligtende og så har du pludselig 1-2 lånetilbud på hånden.

Sidste mulighed er at gøre det gennem gulvforhandleren. Flere af de større gulvfirmaer tilbyder finansiering, nogle gange mere fordelagtigt end andre. Vær derfor opmærksom på hvilke renter og gebyrer du bliver omfattet af.

Alle disse muligheder behøver ikke udelukke hinanden. Jo grundigere du er og jo flere tilbud du indhenter, desto bedre udgangspunkt har du for at lavet det billigste lån til trægulv.

Trægulv – prisen afhænger meget af materiale og tykkelse

Trægulv er en klassisk tidløs løsning til dit hjem. Det kan tåle slid, passer til al slags indretning og kan nemt støvsuges vaskes, genslibes og lakeres, så det hele tiden kan se flot og sundt ud. Det behøver heller ikke være meget dyrt – selvom træ ikke er helt billigt – fordi du kan vælge mellem mange træsorter, og tykkelser.

Der er mange former for trægulv og derfor også mange forskellige priser på denne form for gulv. Prisen svinger i takt med forskellige materialer samt hvor tykt gulvet skal være. Der er flere væsentlige fordele ved et tykt trægulv:

  • Det er lækkert
  • Det er mere holdbart
  • Det kan slibes mange gange, hvis det får ridser.

Indhent flere priser og find den rette forhandler

Det er en god ide, at bestemme dig for, hvilken slags trægulv, du synes er pænest og vil passe bedst til din stil i hjemmet. Trægulv er et meget langsigtet vælg, som du ikke behøver bekymre dig om i lang tid efter, det er lagt. Men præcis derfor skal du også være sikker på, at du vælger det, du synes, der er allerpænest, for du skal kigge på det i lang tid.

Af forskellige sorter findes eg, bøg og ask, som er meget slidstærke, og de lidt lysere fyr, gran og birk, som er mere skrøbelige. Plankegulve og parketgulve er de mest langtidsholdbare løsninger, men de er også dyrere.

Laminat- og finérgulve, derimod kan sagtens holde et stykke tid, men kan ikke slibes mere end højst tre gange, før det skal skiftes ud, fordi det er meget tyndt. Disse to løsninger er ikke massivt træ, men består af tynde lagopbyggede brædder af enten træ, krydsfiner eller spånplade.

Trægulvet er et populært og langsigtet valg

Træ er trendy og det har det været længe efterhånden. Boliger i dag er godt isoleret, så det er som regel ikke nødvendigt at lægge et gulvtæppe for at holde på varmen indenfor og så er det altså bare mere mere allergivenligt at undgå tæppet, som kan samle meget støv over tiden. I modsætning til væg til væg-tæpper, kan trægulv vaskes nemt, hvis noget bliver spildt, eller det ser snudset ud, så det er en løsning, der sagtens kan ligge på både stue, køkken og gang, uden at være ledsaget af alle mulige bekymringer.

Træ holder længe, og det er en af de bedste grunde til at vælge dette materiale til dit gulv. Det går nemlig ikke bare sådan lige af mode, og du behøver ikke bekymre dig om udskiftning af gulv i mange år.