Lån penge til tandlæge og nye tænder

Har du et dyrt tandlægebesøg forude, eller skal du have nye tænder? Tandpleje er vigtigt og de fleste kender til hvor store smerter tænderne kan medføre.

Omvendt ved de fleste danskere, hvor dyrt det kan være at få fikset hos tandlægen. Hvis du mangler lidt penge til regningen, kan du låne penge til nye tænder eller en dyr tandlægeregning via FINDINO.

Finansiering af tandlægeregning

Ansøg gratis og uforpligtende for at se hvad de kan tilbyde dig.

Finansiering af tandlæge og nye tænder kan ske via forskellige kilder. Det tre primære er banken, online udbyderne og så klinikken selv. De fleste tandlægeklinikker tilbyder efterhånden finansiering i en eller anden grad.

Lån penge til tandlægeDet er bare afgørende du er opmærksom på hvilke renter, ÅOP og gebyrer deres tilbud indebærer. Om det er gratis, uden renter og gebyrer, eller om de tilbyder dig et lån igennem deres finansieringspartner.

FINDINO vil anbefale dig følgende, når du skal skaffe penge til regningen:

  1. Søg hos ét par udbydere online – det kan gøres gratis via Findino.
  2. Tjek finansieringsmulighederne hos klinikken.
  3. Sammenlign de tilbud og deres renter – som du bør have liggende foran dig.

Der er ingen tvivl om at banken er et prisvenligt alternativ, så hvis du tror det er realistisk, bør du altid forhøre dig hos dem. De fleste danskere ved godt om deres forhold til bankrådgiveren er godt eller dårligt.

De forskellige finansieringsmuligheder

Banken

Banken vil være det første valg for mange, men vær bevidst om de stiller særlige krav til dig som låner. Din privatøkonomi og indtægt skal være i orden – selv når pengene skal bruges til nye tænder og lignende. Man kan forvente at de kan se nødvendigheden af et tandlægebesøg, men forvent ikke at de siger JA, bare fordi formålet er fornuftigt.

Online bankerne

Online bankerne rummer en række fordele, der gør dem til et glimrende alternativ. De er nemme og hurtigere at ansøge hos, ligesom du får hurtig svar. Godkendelseschancerne er generelt gode.

Du kan hurtigt få afklaret dine muligheder og deres tilbudte ÅOP. Ligesom det er helt gratis og uforpligtende at søge hos dem. Et rigtig godt valg, hvis banken har sagt nej.

Du kan søge mindst 50.000 hos en lang række online banker, så der bør være rigeligt at vælge imellem.

Se også: Oversigt over hvor du kan låne 50.000 kr.

Tandlægen

Når tandlægerne tilbyder finansiering, gør de det ofte via et finansieringsselskab. Særligt Ekspres Bank og Danaktiv er to af de mest udbredte firmaer.

Ekspres Bank er reelt bare et lånefirma online og Danaktiv kendes bl.a. for deres samarbejde med Kronekonto og Fona.

Selvom det kan lyde favorabelt at søge hos tandlægen selv, bør du være meget opmærksom på den tilbudte ÅOP. Det behøver ikke være billigere eller bedre at låne penge via dem, frem for de to første muligheder.

Behandlingen kan ikke vente – formålet er godt!

De fleste danskere vil være enige om, at tandlægebehandlingen sjældent kan vente. Det er ikke et område, hvor man med fordel kan spare op i 2, 3 eller 6 måneder.

Hvis du har problemer med tænderne, er det noget du skal have set på med det samme. Så er det typisk. I modsætning til alverdens formål bag forbrugslån, anser vi dette som et yderst godt og sundt formål.

Det er aldrig godt at skulle låne penge, men ved at være fokuseret på ÅOP, kan du slippe billigere fra det. Meget af ansvaret ligger hos dig selv, for at få indhentet flere tilbud og sikret de laveste låneomkostninger.

Hvad er mine tilskudsmuligheder?

Du har altid tilskudsmuligheder, når du skal til tandlæge, fysioterapeut, opereres mv. Hvor grænsen går afhænger meget af din alder og hvad du skal have lavet.

Du kan se mere om mulighederne for tilskud hos Tandlægeforeningen, hvor du kan blive klogere, alt efter om du er over eller under 18 år. Der skelnes mellem børn og voksne. Bemærk at tilskuddet ikke gør behandlingen gratis, men dit pengebehov kan blive betydeligt mindre, da regningen bliver mere overkommelig.

Vi kan ligeledes anbefale dig at sammenligne tandlægepriser via Sundhed.dk. Specielt når du skal låne penge til formålet, er der god grund til at finde den billigste udbyder. Der kan være mange penge at spare, så det er uden tvivl indsatsen værd.

Kontanthjælpsmodtagere og studerende med særlige vilkår

Ifølge Tandlægeforeningen gælder der særlige regler for danskere, der modtager ydelser efter lov om aktiv socialpolitik. Det betyder at der kan være anderledes vilkår gældende for kontanthjælpsmodtagere og studerende.

Er du i den målgruppe, bør du være bevidst om denne mulighed, da det kan ændre dit pengebehov. Vi anbefaler at du retter eventuelle spørgsmål til foreningen, da de vil være i stand til at vejlede dig.

Gode råd til pleje af tænder

Du kan ofte begrænse antallet af besøg og dit behov for lån til tandlæge, ved at pleje dine tænder ordentligt og omhyggeligt. Din indsats i hverdagen har stor indflydelse på dine tænder og på at de holder sig sunde. Vi giver dig derfor vores bedste råd til pleje af tænderne lige her.

1. Børst morgen og aften

En af de vigtigste råd af eksperter og Tandlægeforeningen, er at du får børstet tænder mindst 2 gange om dagen. Du kan med fordel gøre det morgen og aften, så det bliver en del af rutinen.

Tidligere var antallet højere, nu er anbefalingen begrænset til to gange, men hvor du gør det i mindst 2 minutter. Dette så du kan være mere detaljeret og grundig, så det bliver gjort ordentligt.

2. Brug en elektrisk tandbørste

Mange undersøgelser viser at de elektriske tandbørster er markant mere effektive, end de manuelle. Og det giver lidt sig selv, for selvom de er mere behagelige, skal de også virke bedre hvis der skal være fremtid i dem. Du bør derfor investere i en elektrisk tandbørste, hvis du ikke allerede har det. Tjek eventuelt tests for at finde dem der virker bedst.

3. Husk tandtråden

Tandtråden er en ting rigtig mange danskere glemmer og det er ærgerligt. For tandtråden bør bruges mindst 2-3 gange om ugen, for at få fjernet det, som tandbørsten ikke kan få fat i. Det kan være små kødstykker, frugtstykker, krummer og hvad der ellers kan sætte sig.

Hvis du ikke har brugt tandtråd i lang tid, kan du helt sikkert finde en masse. Tænderne har ligeledes godt af, at blive kørt igennem med tråden.

4. Tag til tandlæge årligt

Der var engang hvor tandlægebesøget skulle ske mindst 2 gange årligt, men hvis din mund og tænder ellers er sunde, behøver du ikke at tage afsted så ofte. Det er dog vigtigt at du aflægger et besøg mindst én gang om året, så du er sikker på at opdage eventuelle problemer i opløbet.

Hvis der går 2-3 år kan der opstå alvorlige problemer, som efterfølgende kan være mere omfattende at udbedre. Vi mennesker er dog så heldige, at de fleste problemer er forbundet med smerte og derfor automatisk bliver opdaget.

5. Tænk på hvad du spiser

Sidst er det vigtigt du husker på hvad du spiser. Det er ikke kun på grund af vægten, at du skal spise sundt og begrænse indtaget af sukker

Alt for meget syre og sukker fra fx. æbler, Coca Cola, slik og lignende, kan være meget skadelig for dine tænder. Du bør derfor begrænse antallet af måltider igennem dagen og mindske dit indtag af sukker.

Samtidig bør du aldrig spise sukker før sengetid. Gå i seng med rene tænder og drik gerne vand i løbet af dagen. Det er med til at rense og fjerne det værste.

Børst tænder før sengetid, så du går i seng med rene tænder.

Vi håber du kan bruge vores 5 plejeråd. Der er i hvert fald ingen tvivl om at de vil have en positiv indvirkning. Og hvis du mangler penge til det forestående besøg, kan du altid låne penge til tandlæge via vores låneoversigt.