Vil du gerne låne penge som landmand eller til dit landbrug? Mens du nok har svært ved at overbevise banken om et forbrugslån, er chancerne anderledes gode online.

Findino giver dig låneoverblikket på nettet. Læs med her, for at blive klogere på mulighederne og for at se vores top 3 over lån til dig, der arbejder i landbrugsbranchen.

Brug for lån til dit landbrug?

Det er vigtigt at skelne mellem at låne penge som landmand, medhjælper og landbrugstekniker – eller låne til investeringer i dit landbrug (virksomheden). For førstnævnte vil være et forbrugslån, mens sidstnævnte er et erhvervslån.

Det er kun forbrugslån du kan søge online, men hvad pengene bruges på, er op til dig selv. Så hvis du ønsker at optage et lån privat, kan de penge jo sagtens indskydes i din virksomhed.

Her er vores top 3 anbefalinger, ud fra hvem der er blandt de billige og hvilke pengebehov du typisk vil have:

  • Bank Norwegian
  • Nordiclån
  • Santander Consumer Bank

Ønsker du at se flere muligheder eller at søge hos disse 3 firmaer, kan du gå til vores låneoversigter på 35.000 (her) eller 80.000 (her) alt efter hvor mange penge du mangler. Find det rette lånebeløb i menuen og bemærk at du kan søge helt op til 400.000 kroner online.

Din indkomst som landmand er afgørende

Der er ingen tvivl om at din indkomst er afgørende, uanset om du er landmand, landbrugsmedhjælper eller landbrugstekniker. Det er den der definerer hvem du kan ansøge hos og hvem der godkender din ansøgning.

De højeste krav til indtægten finder du hos Santander Consumer (240.000 kr. årligt) og Ekspres Bank (250.000 kr. årligt), men det bør de fleste kunne fremvise. Bemærk desuden at du skal kunne dokumentere din indkomst hos de fleste udbydere.

Findino har set på gennemsnitslønningerne i branchen ifølge Jobindex, for at give et billede af deres normale niveau:

  • Landmænd: 28.225 kroner
  • Landbrugsmedhjælper: 20.515 kroner
  • Landbrugstekniker: 29.544 kroner

Pas på med at opbygge for stor gæld

Sidst ønsker vi at påpege, at du bør være påpasselig med at opbygge for stor gæld. Specielt hvis du er landmand og driver din egen gård. Det er nemlig gået galt for rigtig mange landmænd de seneste år, efter finanskrisen, hvor gælden har været for stor og egenkapitalen for lille.

Det er ikke så underligt, for at købe en gård koster mange millioner. Det samme gør udvidelser og forbedringer af stalden. Det er dyrt at holde driften kørende, men det lægger omvendt pres på for at det du investerer i, øger indtjeningen.

Den samme pointe gælder for dig som almen forbruger. Du bør være tilsvarende påpasselig med at gældsætte dig for hårdt. Det undgår du ved at vælge en fornuftig månedlig ydelse. Du skal nemt kunne betale de månedlige afdrag, så du undgår rykkere og overskredne betalingsfrister. Er den månedlige ydelse for høj når du ansøger, kan du med fordel hæve løbetiden.