Lån 20000 kr.

Lån på 20000 kr. er et af de mest almindelige beløb på online markedet. Det er et pengebeløb der kan bruges til at finansiere det meste. Det kan være ferien, renoveringer i hjemmet eller hvad du ellers drømmer om.

Vi har lavet en oversigt med gode online banker, hvor vi anbefaler dig at søge lån på 20000 kroner.

Sammenlign lån på 20000 kr.

Det er altid gratis og uforpligtende at ansøge. 

Vælger du at søge på nettet, vil du have fuld frihed til at bruge de 20.000 kroner præcis som du ønsker. Ingen udbydere stiller spørgsmål til hvad pengene bruges på.

Du har mulighed for at låne 20000 kr. hos mange udbydere online. Når du søger lån på nettet er det altid uden sikkerhed, hvor du ikke behøves at stille hus eller bil som garanti. Det tiltaler mange, da det giver en nemmere og mere ubesværet låneproces.

Sådan låner du 20000 billigt

Når du låner penge er det ikke ligegyldigt hvordan du griber det an, uanset om det er online eller i banken. Specielt på internettet har du alle muligheder for at få afsøgt flere firmaer og se hvad de kan tilbyde dig af renter og vilkår.

Der er desværre ingen faste rammer for hvilken rente du vil få tilbudt, da det afhænger af dig og din privatøkonomi. Du bliver derfor nødt til at søge hos flere udbydere, hvis du gerne vil låne 20000 kr. billigt. Det er den eneste vej, da hver kreditvurdering sker individuelt.

Så selvom én udbyder har den laveste vejledende rente, er det ikke ensbetydende med at de ligeledes kan tilbyde dig det billigste tilbud. Hvis du gerne vil finde det billigste firma til dine behov, bør du derfor altid gøre følgende:

  1. Ansøg hos flere for at indhente lånetilbud.
  2. Sammenlign tilbud og vælg den laveste ÅOP

Lån 20000 uden sikkerhedUndrer du dig over, hvorfor du skal vælge den laveste ÅOP?

Så er du med garanti ikke den eneste. Renten er vigtig, men ÅOP er endnu vigtigere. Den procentsat medregner nemlig samtlige omkostninger ved dit lån uden sikkerhed, inklusiv opstartsgebyr, engangsomkostninger mv. Det gør renten ikke. Renten er blot den største løbende omkostning. ÅOP er vigtigere end renten.

Faktorer der påvirker kreditvurderingen

Vi var kort inde på at kreditvurderingen sker individuelt og har betydning for om du modtager et billigt lån på 20000 kroner eller ej. Man kan kort sagt sige, at kreditvurderingen er med til at klarlægge den risiko som långiveren løber ved at udlåne dig penge.

Hvis den er høj vil du få tilbudt en højere rente eller blive afvist og omvendt hvis risikoen er lav. Men hvad er det så der påvirker deres vurdering?

Helt overordnet er det følgende tre elementer, der har en indflydelse:

  • Din evne til at betale pengene tilbage
  • Din vilje til at betale pengene tilbage
  • Formue og/eller sikkerhed

Det vigtigste ved punkt 1 er dit rådighedsbeløb. Altså hvor mange penge har du mellem hænderne hver måned, efter dine faste udgifter til husleje, vand, varme etc. er blevet betalt. Jo større beløb det er, desto mere kan du betale i månedlig ydelse. Samtidig viser det at din privatøkonomi er sund og i stand til at tilbagebetale det lånte beløb.

Ved punkt 2 er det specielt din eksisterende gæld, der er i fokus. Hvis du allerede har et stort boliglån og et par dyre kviklån, vil det selvsagt svække dine muligheder betydeligt. Når du indsender årsopgørelsen ved ansøgningen, vil det typisk fremgår hvor gældsat du er som kunde. Det medtages i deres vurdering.

Sidst er der din formue og långiverens mulighed for at tage pant i dine ejendomme. Det er klart at sikkerhed via pant i hus eller bil, vil gøre udbyderens risiko markant mindre. For hvis du ikke får betalt dine afdrag, har de en anden måde at få pengene hjem på.

Lige ved ansøgningen og kreditvurderingen online, er dette aspekt ikke relevant, da du søger lån uden sikkerhed. Så her vil det primært være din formue som er central. Det kan være du har en pensionsopsparing, penge investeret i aktier etc. Man kan have en penge “opbevaret” på mange måder.

Det er ligeledes værd at nævne, at jo flere penge du søger, desto større krav stilles der til dig som kunde. Det gør derfor en klar forskel om du søger lån på 20.000, kontra beløb på 10000 kr eller 50000 kr.

Alt i alt foretager udbyderne en generel kreditvurdering af dig, når de skal bestemme hvilken rente og vilkår du skal tilbydes. Der er altså en del elementer der påvirker om du ender med et billigt lån på 20000 kr..