Har du ansøgt om lån online, men fået afslag? Det sker for en del danskere og der kan være mange årsager bag. FINDINO ser her nærmere på en række af de mest normale.

Dette for at hjælpe dig med at forstå årsagen og se hvad du selv kan gøre, for at styrke dine lånechancer. Du kan nemlig gøre en del selv, for at stille dig i en bedre position.

Årsager til afslag på lån

Lad os først se nærmere på to af de mest normale årsager til at du er blevet afvist. Der er nemlig to helt essentielle ting, der skal være på plads, hvis du vil have et lån.

Du må ikke være registreret som dårlig betaler og hos visse udbydere, skal du have en bestemt indkomst for at opfylde deres krav.

RKI

De fleste danskere kender til RKI eller Ribers, som nogle kalder det. En oversigt med dårlige betalere, altså personer som ikke betaler deres regninger til tiden og har et udestående, med én eller flere kreditorer.

Hvis du er én af disse, har du ingen gode lånemuligheder online. Vores anbefaling er da også, at du i stedet forsøger at komme af med din gæld. Ellers kan du risikere at forværre din aktuelle gældsspiral.

Når du søger specielt mindre kviklån online, bliver du ofte bedt om at angive dit CPR nummer og ikke så meget andet. Men du skal i samme omgang bekræfte at du overholder deres krav, men långiverne tjekker naturligvis efter.

Når du angiver dit CPR nummer kan du være sikker på du bliver tjekket i RKI registeret, så der er ingen smutvej igennem. Heldigvis.

Lav indkomst

Den anden årsag er din indkomst. Hos visse udbydere stilles der krav til at du tjener mindst X antal kroner om året, for at kunne låne eksempelvis 50.000 kroner. Gør du ikke det, vil indkomsten være baggrunden for afslaget.

Hvorfor så det? Jo mere du tjener, desto større rådighedsbeløb vil du typisk have. I sidste ende handler lån om risiko og afkast. Her vil en person der tjener mener, naturligvis have langt bedre mulighed for at betale pengene tilbage til tiden.

En for lav indkomst er altså en anden meget udbredt årsag til afslag. Når du ansøger vil et eventuelt indkomstkrav ofte være tydeligt angivet.

Sådan styrker du dine lånemuligheder

Ét er hvorfor du er blevet afvist, men hvad kan du så selv gøre for at styrke dine lånemuligheder? Det ser vi nærmere på her.

Afdrag på din gæld

Det første du kan gøre er at afdrage på din gæld. Det gælder uanset om du står i RKI eller ej. Det vil på mange måder være en god privatøkonomisk beslutning og kan gøres ved enten at sælge brugte ting eller være mere prisbevidst i hverdagen.

Det kan godt være en kamp at “spare op” til at afdrage på gæld, men det er bestemt indsatsen værd!

Bedre privatøkonomi – større rådighedsbeløb

Du kan ligeledes skabe en bedre privatøkonomi, med større rådighedsbeløb og økonomisk overskud i hverdagen. Vi har tidligere skrevet en artikel med tips til at få et større rådighedsbeløb, som du med fordel kan læse.

Få en merindtægt

Sidst kan du skabe dig selv en merindtægt og det vil specielt være aktuelt, hvis det er indkomsten som har været grunden. Det er bestemt ikke nemt, men hvis du ikke søger et deltidsjob eller en sidebeskæftigelse, får du det jo heller ikke.

FINDINO håber du er blevet klogere på grundene bag afslag og ikke mindst hvad du selv kan gøre, for at din næste låneansøgning bliver godkendt.