Ansøgningsprocessen om et lån i banken kontra online, er meget forskellig. I banken vil du både blive spurgt om, hvad dit lån skal gå til, hvordan du vil betale det tilbage og du vil blive kreditvurderet ret grundigt.

Online er legitimation, lønsedler og årsopgørelse typisk tilstrækkelig. De graver slet ikke lige så meget i din privatøkonomi, dit budget eller hvad formålet er.

Det er en af de klare grunde til, at det er væsentlig nemmere at få godkendt låneansøgningen online. Findino ser her på hvad du normalt skal vise, når du søger.

Lønsedler og årsopgørelse

I langt de fleste tilfælde er der en del færre krav, når du vælger at ansøge om et lån fra en udbyder online. Men inden du beslutter dig for et lån, er det en god idé at sætte sig ind i de forskellige muligheder, der kan nemlig være stor forskel på både krav, renter og gebyrer.

De fleste online udbydere har det til fælles, at de gerne vil se både lønsedler og årsopgørelse i forbindelse med din ansøgning. Dokumenterne skal vises, for at låneudbyderen kan vurderer din økonomi og dermed afgøre, om du har mulighed for at betale pengene tilbage igen.

Der er nogle få udbydere, hvor det er muligt at ansøge om et lån uden at vise dokumenter, men i mange tilfælde vil det være klogere at vælge et lån, hvor du fremvise dokumentation. Det vil nemlig give dig den billigste løsning.

Jo bedre en privatøkonomi du har, jo større sandsynlighed har du for at kunne betale lånet tilbage inden for fristerne. Det fordrer en lavere rente og bedre chance for at blive godkendt. Det er naturligvis i din interesse at få så lav en rente som muligt og det kan du selv påvirke, ved at oparbejde en sund økonomi og solid fast indtægt.

Se også vores artikel om lån uden lønsedler og årsopgørelse.

Legitimation

Udover lønsedler og årsopgørelse, skal du vise legitimation, når du ansøger online. Det er selvfølgelig for at firmaet kan bekræfte hvem du er, men også så de kan tjekke, om du er registreret i RKI. RKI er et register over dårlige betalere og vil betyde du bliver afvist hos samtlige udbydere.

På online markedet er CPR den mest udbredte form for legitimation, da det er nemt for alle parter. Legitimation via pas og kørekort er andre metoder, men de langt fleste udbydere foretrækker at få oplyst dit CPR nummer.

Med de 3 seneste lønsedler, din årsopgørelse og CPR nummer i hånden, er du altså klar til ansøgningsprocessen. En proces der hurtigt er overstået og kan gennemføres på 5 min pr. ansøgning.

Det er derfor vi altid anbefaler du søger flere steder. Det øger dine chancer for godkendelse og for at finde den laveste ÅOP til dine behov.