Vil du gerne vide hvad det koster at låne 80000 kr.? Det er kun godt at du er opmærksom på omkostningerne, når du låner penge, for det hjælper dig mod den billigste løsning.

Det er sådan, at samtlige selskaber kreditvurderer dig individuelt og har hver deres renteniveauer mv. Det er derfor ikke til at sige på forhånd, men Findino har lavet et regneeksempel, der kan give et indtryk af hvad det koster.

Du finder vores låneeksempel nedenfor, men inden er det værd at pointere, du skal søge og indhente lånetilbud for at finde frem til din rente og åop. Ønsker du det rette svar, er det den eneste vej. Det er heldigvis gratis og uforpligtende at ansøge, og så har Findino.dk lavet en relevant oversigt.

Se hvor du kan låne 80000 via Findino her.

Eksempel på omkostninger

I vores eksempel har vi lavet en række antagelser, men tallene er helt fiktive. Du må derfor selv undersøge hvilken rente, løbetid og stiftelsesgebyr du kan opnå. Ikke desto mindre kan følgende udregninger måske give dig et indblik i hvad omkostningerne kan være.

  • Beløb: 80000 kr.
  • Rente: 10,00 %
  • Løbetid: 60 måneder
  • Stiftelsesgebyr: 950 kr.

Regner man på det, giver det en ÅOP på 10,94 % og samlede omkostninger på 22.994,47 kroner. Det koster dig rundt regnet 23.000 kr. at have pengene i 5 års tid. Det skal understreges, at du både kan ende med lavere og højere omkostninger. Det afhænger af din økonomi og den rente du får tilbudt. Alligevel håber vi det kan give dig et godt indblik i hvad du kan forvente det koster, hvis du vil låne 80000 kr.

Hvem kan låne 80000 kr?

Det er ikke alle der kan låne 80000 kr. for det kræver at du opfylder en række krav. Disse krav kan både være mange og få, alt efter hvilket selskab du vælger. Der er dog en række faste ting, du altid skal kunne opfylde.

Det første er du ikke må være dårlig betaler. Det er ikke alle der ved, hvad det betyder at være dårlig betaler, men Forbrugerrådet Tænk kan som altid gøre dig klogere. Helt kort fortalt bliver du angivet som dårlig betaler i RKI eller Debitor Registret, hvis du har misligholdt en betalingsforpligtelse. Det kan være hos et teleselskab, i banken eller sågar dit fitnesscenter. Alle du skylder penge og som har sendt rykkere, kan i sidste ende anmelde det.

Det andet er at du skal opfylde alderskravet. Det svinger dog meget og kan være på 18, 20 eller 23 år. Netop fordi det varierer, er det én af flere oplysninger du finder i oversigterne på Findino.dk.

Det tredje er du skal have dansk bopæl eller CPR nummer. Det er ret forskelligt om udbyderne ønsker du blot har dansk bopæl – så udlændinge kan ansøge – eller om man skal have CPR nummer og dansk statsborgerskab.

Der kan ligeledes være et krav om en vis månedlig indkomst, men det er ikke alle steder. Samtidig vil de fleste lønmodtagere på fuldtid kunne opfylde disse.

Når alt dette er sagt, vil det være punkter de fleste danskere kan opfylde. Og kan du ikke det, bør du nok heller ikke låne flere penge. Så kravene er i sin helhed ret ligetil og enkle at opfylde, sammenlignet med bankernes.