Der er mange ting, det er vigtigt at holde øje med, når det kommer til at tage et lån. Når du skal vælge hvilket lånetilbud du skal tage, er det vigtigt at holde øje med de forskellige omkostninger og forhold. Det gælder for dig om at finde den allerlaveste pris.

Når du skal finde den billigste løsning, er det en god idé at høje øje med ÅOP. ÅOP står for Årlige Omkostninger i Procent. Det er altså en samlet oversigt over alle de omkostninger, du kan forvente i forbindelse med at tage et lån. Det er både engangsudgifterne ved oprettelsen og de løbende udgifter.

Sådan finder du markedets laveste ÅOP

Der findes mange muligheder, når du skal finde ud af, hvor du gerne vil tage dit lån. Ud over din egen bank, findes der en lang række låneudbydere online, som du kan undersøge for at finde den bedste løsning for dig. Når du undersøger mulighederne hos forskellige udbydere, skal du altså tjekke ÅOP. Det er let at gøre, da alle banker og andre udbydere er forpligtet til at fremvise ÅOP.

Når du sammenligner ÅOP er det dog vigtigt at huske på, at de lån du sammenligner, skal være af samme type. Ellers blander du bare pærer og bananer. Det er for eksempel ikke muligt at sammenligne omkostningerne på et boliglån med en lang løbetid og et kviklån, som du skal betale tilbage efter 30 dage, ved hjælp af ÅOP.

Desuden skal man vide, at ÅOP er opgivet før skat. Det giver derfor ikke et helt klart billede af, hvad de årlige omkostninger bliver, medmindre du selv regner skat med. Derfor kan det stadig sagtens bruges til at sammenligne lån og finde det billigste.

Se også: Hvor hurtigt får jeg svar online?

Indhent flere tilbud og sammenlign

Når du skal finde den laveste ÅOP på markedet, bør du altid indhente flere tilbud. Du kan aldrig vide hvem der er billigst på forhånd. Det er gratis og helt uforpligtende at udfylde en ansøgning, så det koster kun din tid, men kan spare dig mange penge.

Så start med at finde frem til 2-4 af de billigste udbydere på markedet og søg hos dem du foretrækker. Det giver dig det bedste udgangspunkt og hjælper dig med at finde det billigste lån på nettet.