Forbrugslån

FINDINO har lavet en oversigt over låneudbydere på nettet, så du nemt kan se dine muligheder. Søg forbrugslån op til 500.000 kr. Det er 100% gratis og uforpligtende at søge. Find det bedste forbrugslån ud fra dine behov.

Find det billigste forbrugslån online

Sammenlign og ansøg gratis og uforpligtende.

 

Sådan finder du det billigste forbrugslån

Mange danskere ønsker selvsagt at optage det billigste forbrugslån online og vi vejleder dig her til, hvordan det kan blive sandheden for dig. Det handler nemlig i høj grad om at gøre sit forarbejde grundigt og helhjertet. For faktum er at du ALDRIG kan være sikker på hvem der er billigst, da alle ansøgninger bliver vurderet individuelt. Så hvis I er to venner med nogenlunde samme udgangspunkt, så kan den rette låneudbyder godt være forskellig.

Følg vores punkter ovenfor, hvor vi anbefaler du udfylder mindst 2-3 låneansøgninger. Gerne flere. Jo flere du udfylder, desto større er chancerne for godkendelse og for at finde det billigste lånetilbud. Det er helt uforpligtende og så er det altid meget rart at sidde med flere tilbud på hånden, man kan vælge imellem.

Find det billigste forbrugslånMange forbrugere er desværre for utålmodige og dovne, ved kun at søge få steder og ikke sætte sig ordentlig ind i mulighederne. Det kan medføre at du får unødigt høje omkostninger. Det kan derfor kun anbefales at du sætter lidt tid af til ansøgningsprocessen og får søgt hos alle de udbydere, som er aktuelle. I sidste ende kan det spare dig mange tusinde kroner årligt som kunde og da de fleste løsninger løber over 12 – 72 måneder, ender det med at være mange penge.

Bemærk at du ikke kan være sikker på at finde den billigste udbyder online, via vores oversigt, da der i nogle tilfælde kan findes billigere udbydere andetsteds.

Fordele ved online lån

Der er mange fordele ved at søge penge på nettet og tre af de væsentlige er, at det er enkelt, fleksibelt og med gode godkendelseschancer.

Ingen udbydere blander sig i formålet og stiller heller ikke en masse spørgsmål. Det er derfor op til dig selv, hvad pengene skal bruges til. Så længe du opfylder deres kreditvurdering, skal du ikke kunne “forsvare” årsagen, som det kan føles i banken.

Derudover er forbrugslån online den absolut nemmeste og hurtigste låneform. Der er intet besvær og specielt ikke efter at NemID signaturen er blevet indført. Det betyder nemlig at du kan underskrive aftalen digitalt, uden at skulle vente på et brev med posten.

Ansøgningsprocessen online

Når du ansøger online tilbyder alle firmaer efterhånden, at du får svar inden for 1-3 dage. Du får derfor en hurtig afklaring på hvem der kan hjælpe dig og vælger du at underskrive låneaftalen, kan det nemt gøres via dit NemID.

Det understreger på bedste vis, at ansøgningsprocessen online er nem, hurtig og ligetil for alle. Dertil kommer at mange firmaer tilbyder mere fordelagtige renter end tidligere.

Den 1. juli 2020 er der kommet nye regler for forbrugslån, der indebærer et ÅOP-loft og omkostningsloft. De fleste online banker har derfor sænket deres rente og tilbyder lån med ÅOP på under 25%.

Lån op til 500.000 kroner

På online markedet kan du søge om forbrugslån op til 500.000 kroner. Det gør at du kan skaffe finansiering til langt de fleste ting. Det gør derfor ingen forskel om du søger penge til et nyt køleskab, nye vinterdæk eller noget helt tredje.

Din fornemme opgave er at få udfyldt en 2-4 ansøgninger på nettet, så du sidder tilbage med de bedste tilbud på hånden. Tag en kop kaffe og sæt 20-30 minutter af til ansøgningsprocessen. I sidste ende kan det spare dig mange tusinde kroner, så det er ikke stedet at sjuske!

Alt for mange forbrugere vælger desværre den hurtige og nemme løsning, ved at søge få (1-2 steder) og sige JA til den første. Det kan desværre også være den dyreste løsning, så gør dig selv en tjeneste og gør forarbejdet ordentligt.

Forbrugslån til det du mangler

Hvem er billigst i 2024?

Hvilke firmaer tilbyder de billigste forbrugslån online i 2024? Det er vigtigt at understrege de angivne renter og låneeksempler i oversigten kun er vejledende. Samt at der findes andre udbydere på markedet, som kan være blandt de billigste, alt efter dit udgangspunkt som forbruger.

Af disse kan Coop Bank, Ikano Bank og Santander Consumer Bank nævnes som gode alternativer, til de udbydere vi fremviser i oversigten.

Du kan aldrig vide hvem der er billigst på forhånd, før du har ansøgt og indhentet flere lånetilbud. Når det er sagt, er renteniveauet altid et godt pejlemærke for hvilke 2-3 udbydere du bør ansøge hos.

Flere lånetilbud er vejen til at finde det billigste forbrugslån online, da du aldrig kan vide det på forhånd. Lånefirmaernes renter er kun vejledende og det er deres kreditvurdering, der i sidste ende bestemmer hvilken rente og ÅOP du får tilbudt.

3 gode råd

Når du har modtaget tilbud retur og har dem liggende foran dig, er det vigtigt at du sammenligner dem på rette vilkår. Vi har her nævnt en række af de vigtigste råd, som du bør have i baghovedet og være bevidst omkring.

 1. Sammenlign deres ÅOP – og hav mindre fokus på renten.
 2. Sørg for at den månedlige ydelse er en du har “råd” til.
 3. Læs aftalens vilkår grundigt igennem, så du ved hvad du går ind til.

Grunden til at ÅOP er afgørende skyldes, at den medregner samtlige omkostninger og forpligtelser i hele perioden. Renten medregner fx. ikke startgebyrer og andre gebyrer undervejs. Så hvis du skal finde det billigste forbrugslån på 10.000 eller 50.000 kr. er det tilbuddet med den laveste ÅOP, du skal vælge.

Refinansiering kan spare dig mange penge

En af de nyere tendenser på lånemarkedet er refinansiering, der særligt er for de danskere som har optaget dyre lån og gerne vil have dem refinansieret og samlet. Det er en unik mulighed til at komme af med den tunge gæld, som du muligvis har hos 2-4 forskellige kreditorer.

Ved refinansiering har du mulighed for at få samlet din gæld ét sted, til en væsentlig lavere rente, hvilket betyder betydelig lavere omkostninger. Det gør du kan spare mange penge, alt efter hvor høje renter du betaler i øjeblikket.

Det bedste er du gratis kan ansøge om refinansiering, også kaldet samlelån, hvis du gerne vil undersøge mulighederne og hvilke fordele og besparelser der kan være i det, for dig.

Se mere om refinansiering af lån her.

Valg af løbetid

De fleste danskere ved præcis hvor mange penge de mangler, når de søger efter det billigste forbrugslån online. Det kan derimod være langt sværere at få valgt den rette løbetid. Det kan du få gode tips til her, for det har en markant indflydelse på dine samlede omkostninger ved lånet.

Jo længere tid du har pengene, desto dyrere bliver det for dig.

Det er derfor en god hovedregel, at du skal vælge den kortest mulige løbetid. Hvad mener vi så med kortest mulige? Jo, du skal kunne afbetale dine afdrag hver måned og når du ansøger om lån online, kan du se hvad den månedlige ydelse vil blive.

Hvis den bliver 2.000 kroner og dit rådighedsbeløb kun er på 1.800 kroner, er det jo selvsagt en forkert låneperiode du har valgt. Her er det vigtigt at du får hævet løbetiden, så du fx. rammer en ydelse på 1.400 kr. Når du hæver løbetiden vil ydelsen blive mindre.

Der bør altid være plads til ekstra udgifter, der kan komme ud af det blå. Det gælder om at finde en god balancegang mellem en kort løbetid, uden du presser din privatøkonomi alt for meget. Kender du ikke dit månedlige rådighedsbeløb? Så lad vær med at gætte i blinde, men få derimod opstillet et budget over indtægter og udgifter, så du kan se hvad du har tilovers.

Lånets engangs -og løbende omkostninger

Når man ser på ÅOP er det godt at vide, der både er løbende og engangsomkostninger forbundet med lånet. På nettet er startgebyret/stiftelsesomkostningen nok det vigtigste element. Altså prisen på at firmaet opretter lånet til dig. I vores oversigt herover kan du se det benævnt som opstartsgebyret og det svinger mellem 495 – 950 kroner.

Den mest velkendte løbende omkostning er naturligvis renten, men der kan ligeledes være PBS gebyrer, administrationsgebyrer og lignende der skal tages højde for. Det bliver hurtigt rigtig uoverskueligt for dig som forbruger. Dels at skelne engangsomkostningerne med de løbende og dels at overskue forskellene fra udbyder til udbyder. Det er derfor at ÅOP er en fantastisk procentsats, som gør det hele mere overskueligt. Her kan firmaerne kort sagt ikke “gemme” gebyrer og ekstra omkostninger, man ellers nemt kan overse.

Selvom du blot bør fokusere på lånetilbuddenes ÅOP, vil FINIDNO alligevel give dig overblikket over de udbredte engangs -og løbende omkostninger, når du optager lån. Det giver dig et indblik i hvad de kan indebære.

Engangsomkostninger

 • Dokumentgebyr
 • Ekspeditionsgebyr
 • Stiftelsesomkostninger/opstartsgebyr
 • Tinglysningsafgifter

Løbende omkostninger

 • Renter
 • Administrationsgebyrer
 • Depot -og kontogebyrer
 • PBS gebyrer

Bemærk at de løbende omkostninger er nævnt i flertal og det er fordi de går igen. Hvis de løbende omkostninger er høje, kan det nemt medføre at de samlede låneomkostninger bliver det samme.

Hvad påvirker mine omkostninger?

Det centrale og nærliggende for dig at vide er, hvad der så påvirker de omkostninger du kommer til at opleve. Der er flere elementer som spiller en rolle, men overordnet set er det firmaets kreditvurdering, der er fundamentet bag det lånetilbud du modtager.

Det nye ÅOP-loft for kreditgivere

Den 1. juli 2020 er der trådt nye regler i kraft for kreditgivere, der udbyder lån. Det indebærer et ÅOP-loft på 35% og at omkostningerne ikke må overstige mere end 100% af det lånte beløb.

For de firmaer der markedsfører deres finansielle produkter, er ÅOP-loftet på 25%. Da nærmest alle ønsker at kunne markedsføre deres lån, har det medført at mange har sænket deres rentesatser og ÅOP til at være under 25%.

De nye regler for forbrugerkreditaftaler er for at beskytte forbrugeren, mod de dyreste lån på markedet, herunder kviklån. Vi ser meget positivt på ÅOP-loftet, der sikrer dig mere fair renter som kunde. Du vil ligeledes opleve at mange har justeret deres rentesatser og forretningsmodel efter 1. juli 2020 – netop for at imødekomme de nye retningslinjer og den nye virkelighed for det danske lånemarked.

Pengeinstitutterne er ved lov tvunget til at oplyse ÅOP, og det er derfor nemt for dig at finde sammenligne forskellige lån. Men du skal bare være bevidst om at den gældende sats, er den der fremgå af det tilsendte tilbud. Om det handler om et forbrugslån, billån eller et boliglån er egentlig ligegyldigt, ÅOP vil altid vise, hvor dine besparelser er størst.

ÅOP er vigtig når du sammenligner

Vælger du at følge vores råd, ansøger du flere steder for at få indhentet 2-3 lånetilbud. Det optimale scenarie vil være at du kan sidde med 2-4 tilbud foran dig, som du frit kan vælge imellem. Her er det afgørende du fokuserer på ÅOP når du sammenligner. I modsætning til renten, inkluderer denne procentsats nemlig samtlige forpligtelser under låneperioden. Ingen gemte omkostninger eller gebyrer.

Det kan være rigtig svært at overskue de mange renter, gebyrer og omkostninger, som de forskellige udbydere har. Det er kort sagt umuligt for den almene forbruger og derfor er ÅOP blevet lovpligtligt at fremvise. Det har været med til at skabe større overskuelighed for dig som kunde, når du skal finde det billigste forbrugslån online.

Mange danskere har fejlagtigt fokus på renten, sandsynligvis fordi det er det begreb man kender til og ved hvad betyder. Det bør du ikke gøre, for forskelle i opstartsomkostninger og gebyrer kan give et misvisende billede. ÅOP giver med andre ord det mest retvisende billede af, hvilket lån der er billigst.

Forbrugslån i banken

Det naturlige alternativ til at søge forbrugslån på nettet, er at gøre det i banken. Det vil ofte være en længere og mere tidskrævende proces, men det kan være en god idé at afsøge mulighederne både online og i egen bank. De fleste danskere har blind tillid til at banken tilbyder de laveste renter, men det er langt fra tilfældet mere. Med fornuftige renter online, kan du aldrig vide hvem der kan tilbyde dig det billigste forbrugslån. Så gør dit forarbejde, hvis du vil finde den bedste løsning.

Det skal ganske vist nævnes at flere banker har forsøgt at gøre låneprocessen nemmere og mere smidig. En af disse er Nordea, hvor du kan låne via deres netbank og det er helt sikkert med til at gøre processen hurtigere og mere overskuelig for de fleste. For de fleste danskere er blevet vant til at lån i banken, sker via fysiske møder med bankrådgiveren.

Hvad indebærer kreditvurderingen?

Kreditvurderingen er den gennemgang af din privatøkonomi, som låneudbyderen laver inden de beslutter, om du skal tilbydes et lån. Det er vigtigt at understrege, at kreditvurderingens omfang afhænger meget af hvor og hvad du ansøger om. Om det er i banken, på nettet, om et kviklån eller et forbrugslån.

På nettet vil du opleve at der ikke rigtig laves nogen kreditvurdering når du søger kviklån, da du kun skal fremsende CPR nummer. Her vil de blot tjekke om du står angivet i RKI. Ved forbrugslån vil vurderingen være mere grundig og her er det normalt at du skal indsende de 3 seneste lønsedler og en årsopgørelse. Dette for at udbydere kan få bekræftet din angivne indkomst og tjekke særlige gældsforhold mv.

Det er i banken den mest grundige kreditvurdering finder sted, for her skal de ligeledes se et månedligt budget over din økonomi. Grundighed tager tid og dette er én af årsagerne til at det er langt hurtigere at låne penge online. Normalt vil følgende indgå som en del af kreditvurderingen:

 • Din indkomst
 • Dine udgifter
 • Gæld og opsparing

Uanset hvilken alder eller hvilket job du har, vil disse tre aspekter give et godt indtryk af din evne til at betale de månedlige afdrag. Hvis du har en lille indkomst og store udgifter, vil dit rådighedsbeløb jo være begrænset og omvendt. Det sidste punkt med gæld og opsparing vil give långiveren et godt indtryk af hvor tynget du er af eksisterende gæld, eller hvor meget luft du har i økonomien, via din opsparing.

Formålet ved kreditvurderingen

I sidste ende er formålet med kreditvurderingen at få vurderet hvilken risiko du indebærer. Jo stærkere din privatøkonomi og opsparing er, desto mindre risiko vil udbyderen løbe ved at udlåne dig penge. Det fordrer tilbud med lavere renter, da de ser dig som en “sikker” kunde. Scenariet vil være omvendt hvis du allerede har en del gæld. Det kan sagtens være du får tilbudt et lån, men det vil normalt være til en højere rente. Der er altså en klar sammenhæng mellem disse elementer.

Krav til ansøgere

Vil du gerne i gang med at ansøge om forbrugslån, er der altid en række krav skal du skal kunne opfylde som forbruger. Kravene er forskellige fra firma til firma, men mange af de samme krav går alligevel igen. Du må aldrig stå i RKI-registret og så skal du være dansk statsborger. Det er standard hos alle udbydere på markedet online.

Dertil kommer krav til din alder. Her er det meget forskelligt om du skal være 18, 20 eller 23 år for at kunne ansøge, som det fremgår i oversigten. Det er de tre forskellige alderskrav du kan møde som forbruger. Din alder vil med andre ord være med til at definere hvor mange lånemuligheder du har. Når aldersgrænserne er forskellige skyldes det i høj grad, at firmaerne har hver deres forretningsmodel og strategi. For i bund og grund kan en 18 årig sagtens have en bedre økonomi, end en person på 23 år.

Sidst er det værd at nævne indkomstkravet, for selvom der ikke altid er et minimumskrav, har indkomsten en stor indflydelse på om du bliver godkendt og hvilken rente du får tilbudt. En god hovedregel er, at jo større indkomst du kan fremvise, desto bedre chancer har du for at få en lav rente. Årsagen til dette er klar, for jo flere penge du får ind, jo nemmere vil du typisk have for at betale de månedlige afdrag.

Opsummerende kan du møde følgende krav som ansøger:

 • Alder: Mindst 18, 20 eller 23 år
 • Indkomstkrav
 • Ingen RKI
 • Dansk statsborgerskab
 • Legitimation/CPR nummer

Tjek oversigten for at se udbydernes krav, renter og svartider – og ansøg helt uforpligtende.