Det kan være rigtig praktisk for dig at tage et forbrugslån online, hvis du gerne vil have mulighed for at bruge pengene helt frit. På nettet bliver der ikke stillet spørgsmål til formålet.

Mangler du penge til noget nu og her – det kan være et nyt køkken, en rejse eller noget helt tredje – er et forbrugslån en rigtig god mulighed for at få mulighed for at opfylde dine ønsker. Men priser og renter varierer en del, så du bør altid sammenligne dig til den billigste løsning. 

Sammenlign priser på forbrugslån online

Når du skal tage et forbrugslån, er det en rigtig god idé at undersøge markedet rigtig godt, før du beslutter dig for en låneudbyder. Der er mange udbydere, du kan finde online, hvor det er let og hurtigt at ansøge.

Indhent tilbud og find det billigste

Det er en rigtig god idé at kontakte flere forskellige låneudbyder for at finde det bedste tilbud. Låneudbyderen skal eksempelvis altid oplyse ÅOP, der står for Årlige Omkostninger i procent. ÅOP fortæller dig, hvor store dine omkostninger er og de varierer fra udbyder til udbyder.

Når du kontakter forskellige udbydere, indhenter du tilbud, og du kan vælge den udbyder, der kan give dig det billigste lån. Men det er vigtigt at huske på, at der er nogle faktorer, der påvirker dine omkostninger, som er gældende, uanset hvilken udbyder du vælger.

Hvad påvirker prisen på forbrugslån?

  • Din indkomst

Først og fremmest er din indkomst bestemmende for, hvor dyrt det er for dig at tage et lån. Har du en god, fast økonomi, er der større sandsynlighed for, at du kan få tilbudt en lav rente på dit lån. Det vil betyde at du skal betale mindre i løbet af din låneperiode. Hvis du har en høj indkomst, vil udbyderne i højere grad godkende dig og du kan få bedre tilbud, end hvis du har en ustabil økonomi.

  • Eventuel gæld

Gæld kan være meget afgørende for, om du har mulighed for at tage et lån med lave omkostninger. Hvis du har en høj gæld, er der nogle udbydere online, der vil afvise din ansøgning. Så det er en god idé at få styr på eventuel gæld.

  • Lånebeløb og løbetid

Hvor højt et beløb og hvor lang tid du har til at betale pengene tilbage, er også afgørende for dine låneomkostninger. Løbetiden er den periode, du har til at betale pengene tilbage igen. Den er ofte længere jo højere dit lånebeløb er. Husk at det gør en væsentlig forskel om du søger et lån på 5000 eller 40000 kroner. Ved længere løbetider vil dine samlede omkostninger typisk blive større. Du vil samtidig opleve at det er forskelligt hvem der kan hjælpe dig, alt efter om du efterspørger 5.000, 40.000 eller fx. 75.000 kr..

  • Dit budget / rådighedsbeløb

Sidst men ikke mindst er dit budget også vigtigt. Du fremstiller ofte selv et budget over, hvordan du vil betale pengene tilbage, hvis du søger i banken. Online blander de sig ikke i samme grad, men du bør alligevel få lagt en god plan for tilbagebetalingsperioden, for din egen skyld.