Kørekortet giver dig en kæmpe frihed og er en praktisk nødvendighed for mange danskere. Det koster flere tusinde kroner at tage kørekort og hvis du mangler penge på kontoen, har du muligheden for at låne online.
Få et godt indblik i lånemulighederne hos FINDINO og se hvilke online banker der kan hjælpe dig.
Lån penge til kørekort
Ansøg gratis og uforpligtende. Nemt, enkelt og ligetil.
Vejen til et godt lån
Et kørekort kommer let op at koste over 10.000 kroner, når du skal betale for teoritimer, køretimer, glatbane og køreprøven. Udover selve prisen, har lånets omkostninger en indflydelse på den samlede pris. Vi anbefaler derfor altid du indhenter 2-3 tilbud, for at finde det billigste lån til kørekort.
Den letteste måde at minimere betalingen på, er at være vildt god, så du ikke dumper prøverne. Hvis du ikke har brug for ekstra køretimer end dem, der er med i startpakken, så der er mange penge at spare. Desuden betaler du for hver eneste køreprøve, så der kan nemt komme et par tusind oveni, hvis du ikke er skarp i første forsøg.
Vejen til et godt lån, kan enten ske via banken, dine forældre eller online udbyderne. Start med at forhøre dig hos de to første og hvis det ikke lykkedes, kan du nemt og hurtig søge finansiering af kørekort online. Kom i gang via vores oversigt herover.
Her kan mange udbydere hjælpe dig med pengebeløb på 7-14.000 kroner, hvilket bør være rigeligt til at betale for kørekortet.
Husk at fokusere på ÅOP og de månedlige ydelse
Når du sammenligner lån, skal du altid kigge på ÅOP. Det står for årlig omkostninger i procent, og den letteste måde at vurdere, hvor dyrt et lån kommer til at være for dig. Derudover skal du gøre op med dig selv og din tegnebog, hvor mange penge du har råd til at lægge til side hver måned.
I banken og hos alle lånefirmaer kan du altid se ÅOP, men der findes faktisk en tredje mulighed for at finansiere dit nye kørekort. Hos selve kørelærerne kan du også få lov at betale det i afdrag hver måned. For eksempel kan du hos Trafikskolerne.dk betale i form af afdrag fra 300 kroner hver måned. Du bestemmer selv, hvor lang tid du vil betale tilbage over. Prisen vil selvfølgelig variere efter, hvor lang tid du betaler tilbage, og hvor meget dit kort koster.
FAQ om at tage kørekort
Det er ikke kun pengene der skal skaffes, for at komme i gang. Du skal ligeledes have valgt køreskole og bestilt tid. Samtidig bør du vide præcis hvad du går ind til, så forløbet ikke bliver dyrere end nødvendigt.
Vi har derfor lavet en FAQ med centrale spørgsmål og svar, der gør dig bedre rustet til at gå i gang.
Hvordan vælger jeg køreskole?
Én af de første ting du skal gøre, er at finde en god køreskole, men det er lettere sagt end gjort. Vi anbefaler at du finder en i nærområdet, gerne tæt på dit uddannelsessted. På den måde undgår du at bruge for meget tid på transport.
Kvaliteten og omdømmet bør ligeledes have en indflydelse på dit valg. Har du venner eller søskende der har taget kørekort for nylig? I givet fald kan du trække på deres erfaringer og vurdering. Alternativt kan du prøve at læse om skolerne og undersøge prisniveauet. Det handler om at finde et godt sted, hvor du bliver “trænet” godt, da det er langt vigtigere end at spare 1.000 kr. Langsigtet vil det være pengene værd.
Hvor lang tid tager forløbet?
Det er meget forskelligt hvor lang tid det tager at få kortet, da du selv har en stor medbestemmelse. En god hovedregel er, at det kan gennemføres i løbet af 3-4 måneder. Har du travlt eller en presset kalender, kan du bare tilføje en måned, ved at der er længere mellem køretimerne mv.
Hvor mange køretimer skal jeg have?
Antallet af køretimer afhænger af om du tager kørekort til almindelig bil, motorcykel eller noget tredje. De forskellige typer bliver inddelt i kategorier som følger:
- Kategori A (motorcykel) – Mindst 29 teoritimer og 22 køretimer
- Kategori B (bil) – Mindst 29 teoritimer og 24 køretimer
- Kategori C & D – Mindst 16 teoritimer og 18 køretimer
Antal fejl i teoriprøven?
Du må have op til 5 fejl i teoriprøven før du dumper og med ugers ventetid, vil det være én af de ting, der kan forlænge forløbet. De 5 fejl er tilladt, da det kan være du fx. ikke forstår et spørgsmål – ikke fordi de “accepterer” at du ikke kan hele teorien 100 %.
Vi håber du er blevet klogere på de væsentlige aspekter, både før og efter du skal i gang med at tage kørekort. Det er i hvert fald en god idé at være velforberedt på alle punkter, så du kommer godt igennem forløbet og finder en køreskole, der kan gøre dig til en dygtig bilist.