Har du brug for penge til finansiering af en ny fladskærm eller anden elektronik? FINDINO ser på dine lånemuligheder i denne artikel, for det kan nemt koste imellem 8.000 – 20.000 kroner.

Et tjek på Pricerunner.dk viser at alle de populære fladskærme ligger i et prisniveau fra 6.000 til 24.000 kr. og det er flere penge end de fleste har på kontoen. Se hvordan du kan låne penge til ny fladskærm, kamera og anden elektronik.

Hvor kan jeg låne til nyt TV?

Det store spørgsmål er hvor du kan låne de penge du mangler. Helt overordnet har du tre muligheder; banken, online og forhandleren. Desværre vil banken ofte sige nej til at låne dig et mindre beløb til nyt TV, kamera eller lignende. Men du kan altid forhøre dig hos din rådgiver.

Dernæst er der lånefirmaerne online og forhandleren, hvor du køber. Mange forhandlere tilbyder dig finansiering og/eller køb på afbetaling, men det er sjældent billigere end online udbyderne. Forhandlerne benytter sig nemlig ofte af lånepartnere, som ligeledes kendes fra online markedet.

Vores anbefaling er derfor at du ansøger på nettet hos en 2-4 udbydere, for at få indhentet lånetilbud og undersøgt dine muligheder. Du vil hurtigt få et indtryk af om renteniveauet er tilfredsstillende. Husk på det er gratis at udfylde selve ansøgningen. Du kan altid sige nej bagefter, hvis tilbuddene er for dårlige.

widget-list Find det billigste lån

Du kan nemt søge om lån online via FINDINO. Vi giver dig altid overblikket over markedet og dine muligheder, uanset hvilken alder eller beløb du efterspørger.

Læs også: Lån til ny computer

Uanset hvad du drømmer om at købe af fjernsyn, så kan du med fordel bruge et lån til at få råd til det. Du kan nemlig låne alt lige fra et par tusinde kroner til flere hundrede tusinde, og på den måde kan du nemt tilpasse lånet efter din personlige situation. Du vælger helt selv, hvor meget du låner, og du kan faktisk også selv bestemme, hvor hurtigt du vil afbetale lånet igen.

Har du for eksempel et stort rådighedsbeløb hver måned, så kan det anbefales at nedbetale hurtigt, så du slipper for de dyre renter. Har du derimod ikke så meget luft i budgettet, så vælg hellere en længere løbetid, så du ikke kommer i problemer med nedbetalingen.

Du kan ansøge om forbrugslån direkte på långivernes hjemmesider i løbet af ganske kort tid. Husk på, at det altid er fuldstændig gratis og uforpligtende at ansøge. Derfor bør du som minimum søge hos 2-3 forskellige selskaber for at kunne sammenligne dine tilbud.

Du vælger det billigste ved at se på den effektive rente, som giver dig det bedste billede på de samlede omkostninger. Tilbuddet med den laveste effektive rente vil således altid være det billigste lån til smart TV for dig.

Køb TV på afbetaling – en god idé?

Ofte kan du købe dit TV i elektronikbutikkerne på afbetaling. Du får en ordning, hvor du kan betale en vis andel hver måned, og på den måde får du delt beløbet op. Her er det dog vigtigt at nærlæse vilkårene og se, hvilke udgifter, der findes. Ofte ender det samlede beløb nemlig med at være noget højere, end den egentlige salgspris.

I nogle tilfælde vil det derfor være billigere at optage et forbrugslån for at dække dit køb, end det vil være at købe på afbetaling. Så sammenlign altid dine lånetilbud med tilbuddet fra forhandleren, og se på de samlede omkostninger for at afgøre, hvad der er den bedste løsning for dig.

Sammenligning: Apple vs. Samsung TV

Et Apple TV er en lille boks, som du tilslutter til dit fjernsyn via et HDMI-stik. Via denne får du adgang til internettet, og du kan anvende streamingtjenester såsom Netflix, ligesom du kan se billeder fra dine enheder eller måske høre musik. Har du en iPhone, iPad eller en Mac, så gør dit Apple TV det nemt at koble dine enheder op til fjernsynet, så du kan få indholdet op på skærmen.

Et Samsung TV er derimod et fjernsyn i sig selv, altså et af de populære Smart fjernsyn. Her har du altså ikke behov for at tilslutte en boks, men du kan se alle dine streamingtjenester og få en række andre funktioner direkte på fjernsynet.

Et Samsung TV er altså et fjernsyn, hvor alt er inkluderet fra start af, og hvor designet derudover er enormt lækkert, brugervenligt og moderne. Et Apple TV er derimod en boks, der skal tilsluttes, og derfor har du altså mulighed for eksempelvis at bruge den til dit eksisterende fjernsyn, hvis du ikke har lyst til at investere i et nyt – også selvom det ikke er et smart fjernsyn.

Hvilken fladskærm skal jeg vælge?

Har du ikke allerede fundet din fladskærm? Det kan være svært at vælge den rigtige fladskærm og i sidste ende handler det om dine behov og dit budget. Det har meget at sige for, hvilken model du bør vælge.

Men uanset hvad, bør du undersøge markedet grundigt. Dels for at finde det rette fladskærms-TV og dels for at finde den forhandler der sælger det billigst. Her kan der hurtigt være flere hundrede kroner at spare.

Til en start bør du besøge Alatest, hvor de har toplister over alle de populære fjernsyn på markedet. Her kan du læse anmeldelser og se hvilke modeller, der er bedst vurderet. Det giver dig i hvert fald et godt udgangspunkt.