Den typiske låntager

Hvem er det egentlig, der optager forbrugslån? Findino har set nærmere på den typiske låntager og hvilke målgrupper de forskellige udbydere har.

Det er interessant i lyset af, at hvert enkelt firma har forskellige renter og krav til alder og indkomst. Man må derfor forvente at de har forskellige målgrupper, i en eller anden grad, så hvad er den typiske låntager? Læs med her.

Bankerne udtaler sig

Der har tidligere været udtalelser fra henholdsvis Santander Consumer Bank og Ikano Bank, der giver et godt indblik i hvem den typiske låntager er hos dem. Her er hvad de siger.

Bo Jakobsen, Santander Consumer Bank Danmark:

Vores målgruppe er den helt almindelige dansker, der har en sund økonomi, og som i øvrigt har brug for et tilskud til sine idéer. De kunder, vi gerne vil have, det er også dem, vi har.

Udtalelsen fra Jesper F. Schmidt, Ikano Bank, adskiller sig en smule, men ikke meget:

Vi har lidt færre kunder i ejerbolig end den danske befolkning som helhed. Og så har vi lidt flere mænd end kvinder. Ser man bort fra de to forskelle, som i øvrigt ikke er ret store, så ligger vi på den danske gennemsnitsbefolkning. Vi har flere kunder i byområderne end i landområderne, men ellers er det jævnt fordelt på postnumre.

De to bankers udtalelser bærer det samme budskab: Det er den helt almindelige dansker, Hr. og Fru Danmark, den danske gennemsnitsbefolkning, som optager lån. Dog er personer uden beskæftigelse eller med lave indkomster underrepræsenteret. Dette er givetvis et udtryk for, at forbrugslåns selskaberne foretager en ordentlig kreditvurdering af den potentielle kunde.

Unge og forbrugslån

Det kan godt være et den klassiske kunde er gennemsnitsdanskeren, men når det er sagt, så er antallet af unge der optager forbrugslån højt. En tidligere analyse fra bankernes brancheorganisation, Finansrådet, viste at hver femte unge mellem 18 og 29 år har en forbrugsgæld på over 100.000 kr.. I gennemsnit har aldersgruppen en bankgæld på 60.000 kr.

En anden interessant tendens er at unge i København og på Frederiksberg har mere gæld, sammenlignet med andre unge danskere. Dernæst kommer Vestsjælland og Nordjylland. Det kan derfor tyde på at fynboer og unge i Midt-og Sønderjylland er mere økonomisk ansvarlige. De optager i hvert fald væsentlig mindre gæld.

Det er dog langt fra alle unge, der har de rette forudsætninger for at træffe valget om, hvilket forbrugslån de skal tage. Findino kan hjælpe dig med at træffe den rigtige beslutning i forhold til valg af forbrugslån. Det sker via oversigter, guides og ikke mindst den reelle sammenligning af udbyderne på hjemmesiden.

Kundeservice

Lad os hjælpe

FINDINO har hjulpet +5.000 danske forbrugere med at finde de bedste priser og de bedste udbydere siden 2015.

Har du spørgsmål eller brug for hjælp, så er du meget velkommen til at kontakte os.

E-mail

Telefon

Adresse

Hindegade 6
1303 København

Åbningstider

Mandag – Fredag:
9:00 – 17:00