Skal du have nyt mobilabonnement, bør du gå efter det bedste til prisen, så du får mest for pengene. Vi har derfor analyseret markedet og set på en række af de bedste løsninger og udbydere, du bør overveje.

Vi ser samtidig på hvordan du selv kan gøre en indsats, for at finde den rette løsning og klarlægge dit nuværende mobilforbrug. Alle har hver deres behov, hvorfor du kun bør bruge denne artikel vejledende.

Mobilabonnement med mest for pengene

Det er meget forskelligt om man ønsker 5, 10 timer eller fri tale. Det er forskelligt om man behøver 5, 10 eller 20 GB data. Alle forbrugere har sine egne forbrugsmønstre og det er ud fra disse, at du bør udvælge det bedste mobilabonnement til prisen.

For at hjælpe dig godt på vej, har vi taget udgangspunkt i alle der har brug for mindst 10 timers tale og 10 GB data. Det er et niveau de fleste vil behøve og langt de fleste behov bør være dækket.

Vi mener derfor det giver dig et retvisende billede af prisniveauet hos udbyderne, samt hvem der typisk tilbyder dig mest mobilabonnement for pengene. Her er de 3 kandidater:

  1. Oister – 99 kr. pr. måned og gratis oprettelse. 30 timer og 60 GB.
  2. CBB – 99 kr. pr. måned og 0 kr. i oprettelse. 10 timer og 30 GB.
  3. 3 Mobil – 90 kr. pr. måned og 100 kr. i oprettelse. 10 timer og 10 GB.
Sammenlign mobilabonnementer

Alene ud fra disse tre abonnementsløsninger, kan du se en markant forskel i mængden af data, du får inkluderet. Det er bare værd at notere sig, at du kun får glæde af meget taletid eller data, hvis dit forbrug er derefter.

Alt for mange danskere har mere end de behøver, hvilket gør at du reelt betaler mere end du behøver. Det strider imod denne artikels formål; at hjælpe dig mod det bedste mobilabonnement til prisen i 2019. Det leder os til næste afsnit.

Få mest mobil for pengene – tjek selv markedet

Du har selv et ansvar for at tjekke markedet og klarlægge dit behov som kunde. Du får kun mest mobil for pengene, hvis du kender dit aktuelle niveau, når det kommer til tale og data. Fri SMS er efterhånden standard, flere steder kan du undgå binding og så er det primært netværket der kan variere.

For det er jo ikke fedt at have masser af GB data, hvis man er bundet til et svagt netværk, der ikke altid er stabilt. Der er derfor flere nuancer til hvad der er “bedst”, end bare at se på ovenstående tre parametre.

Når du skal tjekke markedet, bør det ske ud fra et klart defineret behov. Det gør det nemmere at sammenligne og sortere udbyderne fra hinanden. Du kommer hurtigt til at se på irrelevante mobilabonnementer, hvor der er langt mere eller mindre end nødvendigt.

Du kan nemt finde dit nuværende mobilforbrug

Det er ikke altid nemt at klarlægge ens aktuelle mobilforbrug, som vi anbefaler dig ovenfor. Har du selv problemer med det, kan du overordnet set gøre to ting. Den bedste løsning vil være at spørge dit nuværende teleselskab, da de kan give dig historisk for de seneste måneder. Der vil tegne sig et generelt billede, ud fra forbruget de seneste 2-3 måneder.

Det vil gøre at du relativ præcist kan finde frem til dit mobilforbrug, medmindre der har været særlige omstændigheder i perioden.

Alternativet er at du bruger diverse beregnere online, hvor du ud fra forskellige elementer, kan udregne hvilket mobilabonnement du bør vælge, når det kommer til tale og data. Det vil sandsynligvis give et mere upræcist resultat, men kan være anvendeligt alligevel. Specielt hvis du er helt grøn og ikke har et mobilabonnement i forvejen.