Er du uden arbejde, men med behov for flere penge på kontoen? Det er en situation som mange danskere kender til og selvom banken siger nej, har du mulighed for at søge lån uden fast arbejde hos forskellige online banker.

De fleste pengeinstitutter vil formegentlig afvise din forespørgsel, men mulighederne er bedre online. At du er uden arbejde, giver dig færre valgmuligheder, men der er fortsat online udbydere der ikke har faste indkomstkrav.

Lån penge uden arbejde

Se hvor du kan søge lån uden arbejde online. Ansøg gratis og uforpligtende, for at se om du bliver godkendt.

 

Om udbydernes kreditvurdering

Der er ingen tvivl om at den månedlige indtægt er afgørende for udbyderne generelt, uanset om det er din egen bank eller online bankerne. Det er din indtægt, via dagpenge, kontanthjælp eller lign., der skal anvendes for at du kan betale de månedlige afdrag.

Da satserne ikke tilsvarer en fuldtidsløn, vil det stille større krav til din privatøkonomi. Dels at du har en sund økonomi, hvilket de kan se via den årsopgørelse du formegentlig skal medsende i din ansøgning. Dels at du ikke har stor gæld og en negativ betalingshistorik.

Hvis udbyderen kan acceptere dine forhold, kan du godt blive godkendt til et lån, omend det altid er bedst at have fast arbejde. Det er klart.

Bedste chancer ved mindre lånebeløb

Ønsker du at optage et banklån uden arbejde, bør du kun gå efter et mindre lånebeløb. Det er der to gode grunde til. For det første vil dine godkendelseschancer være klart bedst, hvis du søger et mindre pengebeløb.

Jo flere penge du søger om, jo mere vil udbyderen forvente at din økonomi. Når du er arbejdsløs og ikke har en fast fuldtidsindkomst, vil det sætte en naturlig begrænsning for din økonomi.

For det andet vil det ofte være økonomisk uansvarligt at optage et større lån, særligt hvis du er på kontanthjælp, da det kan presse din økonomi til grænsen. Det kan i værste fald ende med, at du ikke kan betale den månedlige ydelse, bliver pålagt ekstra gebyrer og ender i en presset situation. Det bør derfor gøres med omtanke og hvor du vælger en månedlig ydelse, du er komfortabel med at betale.

Der er ingen tvivl om at online markedet typisk vil være din eneste mulighed for at låne penge som arbejdsløs. Hvilket i bund og grund giver god mening, da den manglende månedlige indtægt fra arbejdsgiveren, vil gøre din privatøkonomi mere skrøbelig.

Du bør bare kun gøre det velovervejet og uden at ansøge om flere penge end du reelt behøver. For husk på, at jo mere du søger om, desto større krav stilles der til dig. Hvilket i sidste ende gør det sværere at blive godkendt.

Flere udbydere uden faste indkomstkrav

Som vi var kort inde på, er der flere udbydere uden bestemte indkomstkrav. Udbyderne i vores oversigt har ingen fast krav til din indtægt. Bank Norwegian og Santander Bank er to af de få, som enten kræver en minimumsindtægt eller at du har fast arbejde.

Flere af de øvrige kræver “blot” at du kan dokumentere den angivne indkomst. Uanset om den så kommer fra SU-støtte, kontanthjælp eller dagpenge. Dette ønsker de, da din indtægt ofte medregnes i kreditvurderingen, der i sidste ende definerer den tilbudte rente.

Opsummerende er det altså muligt at låne penge uden arbejde, det kræver bare at du ansøger hos de rette udbydere. Og med en forståelse for, at det skal gøres med omtanke og at dine godkendelseschancer er bedst ved mindre pengeløb.

Kreditvurderingen vs. indkomst

Det er sundt at kende til sammenhængen mellem udbydernes kreditvurdering og din indkomst. Du skal altid angive din indtægt i låneansøgningen og den vil indgå i firmaernes vurdering af dig.

Her er det klart, at jo mere du tjener, desto mere “sikker” en kunde er du. Din betalingsevne vil fremstå højere, da du har en stærkere økonomi. Med andre ord vil en højere indkomst typisk medføre en lavere rente.

Så selvom det er muligt at låne penge uden arbejde, er der ingen tvivl om det ville være bedst at have et job. Ikke mindst for den rente og ÅOP du får tilbudt. Du bør derfor gøre et ihærdigt forsøg på at komme i arbejde.

7 tips til at komme i arbejde

Til sidst har vi 7 tips til dig, der kan bidrage til at du kommer i arbejde. For selvom du kan låne uden fast arbejde, vil dine valgmuligheder og chancer langt større, med en solid fast indkomst.

Det er heller ikke sjovt at gå ledig. Vi mener alle 7 tips kan bidrage til forskellige dele af ansøgningsprocessen. Det er ikke altid tilfældigt hvem der går uden arbejde og hvem der hurtigt finder et job. Med disse 7 punkter kan du sikre dig, at du kommer til at tilhører sidstnævnte gruppe.

  1. Gør din jobansøgning personlig og unik
  2. Tænk ud af boksen – søg evt. uopfordret
  3. Spred budskabet til venner og bekendte (måske kender de nogen?)
  4. Vær ikke bange for at søge selv svære stillinger
  5. Tro på dig selv! Tænk: “Jeg er godt nok til jobbet”
  6. Vær dig selv til jobsamtalen – du kan ikke snyde nogen!
  7. Forbered dig ordentlig til jobsamtalen – hav dine svar klar