Findino ønsker at hjælpe alle danskere godt i gang med ansøgningsprocessen. På vores hjemmeside vil du finde mange oversigter, der er målrettet dine behov til lånebeløb eller som viser muligheder ud fra din alder.

På den led kan du nemt og hurtigt komme i gang med at søge hos de førende udbydere online. Men overblikket er ikke nok og derfor giver vi dig vores 10 bedste tips til ansøgningsprocessen i denne artikel. 

1. Skab dig et overblik

Du skal altid starte med at skabe dig et overblik over markedet. Nogle kan ansøge hos 7 udbydere online, mens andre er begrænset til 3 firmaer. Så brug vores oversigter til at se, hvilke muligheder du har.

2. Søg mindst 2-3 steder

Når du er blevet klogere, er det tid til at udfylde ansøgninger. Her vil du ofte blive bedt om årsopgørelser og lønsedler, så hav det klar på forhånd. Derved kan du nemmere udfylde 2-4 låneansøgninger hos dine favoritter.

Det er gratis og 100 % uforpligtende at søge, så det koster kun din tid – MEN kan spare dig rigtig mange penge i låneomkostninger!

3. Søg ikke flere penge end du behøver

Du bør aldrig søge flere penge end du behøver. Mange danskere er mere “komfortable” ved at søge runde tal som 15, 20 eller 30.000 kroner. Men hvad nu hvis du reelt kun har brug for 22.000 kr., så er der ingen grunde til at låne en krone mere end dette. Så få klarlagt dit eksakte pengebehov, hvis du ikke allerede kender det.

4. Valg af løbetid

Valg af løbetid bør ikke vælges tilfældigt, men meget velovervejet i overensstemmelse med din privatøkonomi. Faktisk hænger dette punkt tæt sammen med punkt 7 længere nede. For valg af løbetid har en indflydelse på den månedlige ydelse.

Denne kan du se når du udfylder ansøgningen, så hvis ydelsen der er større end du har råd til, bør du sætte løbetiden op.

5. Har du modtaget flere tilbud efter ansøgning?

Når du har udfylde ansøgninger bør du modtage flere tilbud retur og hvis ikke, bør du overveje om der ikke skal ansøges lidt flere steder. Du skal meget gerne ende med at have mindst 2 tilbud liggende foran dig, men gerne flere.

Ellers kan du ikke være sikker på at finde og udvælge det bedste lån på markedet, efter dine behov.

6. Sammenlign deres ÅOP

Når du har tilbuddene liggende på bordet, er ÅOP den vigtigste faktor. Det er et udtryk for de årlige omkostninger i procent og medregner altså stiftelsesomkostninger, gebyrer og andet der kan pålægges. Renten alene, tager ikke højde for “ekstra” omkostningerne.

7.  Er den månedlige ydelse fornuftig?

Ét er at vælge lånetilbuddet med den laveste ÅOP, men hvordan ser den månedlige ydelse? Er den OK og til at betale. Hvis ikke, kan det være du bør overveje den anden mulighed, eller snakke med lånefirmaet om at få hævet løbetiden.

8. Få stillet dine spørgsmål før underskriften

Det er helt normalt at have spørgsmål som låntager, da økonomi og pengebegreber desværre er fremmedord for mange danskere. Du skal ikke være bange for at få stillet alle dine spørgsmål, før du underskriver. Her mener vi ALLE spørgsmål, inklusiv dem der er dumme!

Når først låneaftalen er underskrevet, er du bundet og forpligtet til aftalens vilkår. Så få klarhed over alt, hvad du måtte være i tvivl om.

9. Vælg lånetilbud og underskriv

Nu er du så langt i processen, at du bør være klar til at vælge og underskrive aftalen. Det gøres via MitID signaturen som det kendes fra netbanken eller Skat.dk. Alle online banker kører med MitID, det er blevet helt standard i lånebranchen, som i alle andre brancher.

10. Pengene kommer på kontoen

Det sidste punkt er mere end kendsgerning, end et egentligt tip. Pengene kommer hurtigt når du låner penge online og det er ikke unormalt at pengene havner på kontoen inden for få dage. Alle online lån skal gøres med omtanke, så det bør ikke have den store betydning om der går 1-3 dage, selvom det altid er dejligt at have pengene mellem hænderne.